Discover the finest spaces
Delen

Passenger Terminal Amsterdam blikt vooruit tijdens Captain’s Cocktail

Passenger Terminal Amsterdam blikt vooruit op haar toekomst. Tijdens het exclusieve netwerkevenement Captain’s Cocktail, waar PTA 200 van haar relaties uitnodigde, lichtte directeur René Kouwenberg een tipje van sluier op over de plannen. En dat onder het genot van mooie catering, met een prachtige aankleding en entertainment.

De relaties van Passenger Terminal Amsterdam werden ontvangen op het Main Deck, de grote hal onder het karakteristieke golvende dak met de hoge glazen gevel. Een spectaculaire plek voor een ontvangst, nog extra aangekleed met een reusachtig scherm waarop de terminal en de vertrekkende cruiseschepen te zien zijn.

Passenger Terminal Amsterdam

Groei in schepen en events

Directeur René Kouwenberg had goed nieuws te melden over de ontwikkeling van de locatie. Het aantal cruiseschepen dat Passenger Terminal Amsterdam jaarlijks aandoet groeit hard; van 137 schepen in 2017 naar meer dan 180 cruiseschepen in 2018. En als de nieuwe zeesluizen bij IJmuiden klaar zijn, in 2020, dan zal ook het aantal grote schepen verder toenemen.

Naast cruiseschepen ontvangt PTA ook veel business events in de locatie. Het aantal evenementen nam ook toe ten opzichte van vorige jaren. Het succes is mede te danken aan de samenwerking in IJvenues, waardoor de locatie grote partijen een meerdaagse evenementen aankan.

Nieuwe locatie

Kouwenberg ging in zijn speech ook in op de plannen van de gemeente Amsterdam, met name over de mogelijke brug of tunnel naar Amsterdam-Noord – en de mogelijke verhuizing van de PTA die dat als gevolg zou hebben. Zo wordt er al gekeken naar een nieuwe locatie in de Coenhaven en in de Achtersluispolder in Zaandam. Eind 2017 komt een voorkeurslocatie in beeld, waarna eind 2018 een definitieve keuze wordt gemaakt. Mocht de Passenger Terminal Amsterdam verplaatst moeten worden, dan zet PTA in op het behouden van de huidige locatie voor kleinere schepen en een nieuwe faciliteit waar de ruimte is om te groeien.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.