Discover the finest spaces
Delen

10 Indrukwekkende locaties voor grootse (online) congressen

Een congres is bij uitstek de plek om nieuwe kennis op te doen en interessante mensen te ontmoeten uit je werkgebied. Het zijn belangrijke events waar vaak lang naar wordt uitgekeken. Of je congres nu volledig online, hybride of fysiek is: het kiezen van de juiste locatie kan cruciaal zijn. Wij zetten tien congreslocaties voor je op een rij die opvallen qua grootte, sfeer en technische mogelijkheden. Organiseer je een congres voor 300+ gasten? Deze locaties zijn perfect voor grootse (online) congressen! 

PASSENGER TERMINAL AMSTERDAM

Onder het golvende dak van Passenger Terminal Amsterdam, dat de verbinding tussen land en water symboliseert, ligt een zee aan mogelijkheden voor evenementen en congressen. Er zijn drie grote verdiepingen, die ‘decken’ worden genoemd en zowel afzonderlijk als samen te gebruiken zijn. Meer dan genoeg ruimte dus om veilig samen te komen en kennis met elkaar te delen. Verder zijn er verschillende vergaderzalen die heel goed als break-out ruimten gebruikt kunnen worden. Maar het meest bijzondere aan Passenger Terminal Amsterdam is het geweldige uitzicht op het IJ en de vele grootse cruiseschepen die hier elk jaar ontvangen worden. 

Meer over deze venue

HOTEL THEATER FIGI, ZEIST

Een veelzijdigere locatie dan het historische Hotel Theater Figi in Zeist vind je niet snel. Hier kun je de meest bijzondere congressen, livestreams of andere soorten bijeenkomsten organiseren, genieten van een heerlijke lunch of diner van het Grand Café én blijven slapen in één van de 97 hotelkamers. Er zijn twee sfeervolle theaterzalen, twee bioscoopzalen, een Atrium en diverse vergader- en evenementenzalen: heel veel ruimte om veilig samen te komen dus. ‘Het is een tijd waarin alles anders is, maar anders kan ook uniek zijn’, aldus Figi. Hier heb je echt alles onder één dak op een plek vol geschiedenis!

Meer over deze venue

LANDGOED ZONHEUVEL, DOORN

Middenin Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt Landgoed Zonheuvel in Doorn. Een bijzondere congreslocatie met vier unieke gebouwen die allemaal een compleet eigen stijl hebben. Zo is er het historische Maarten Maartenshuis, het klassieke koetshuis, het moderne paviljoengebouw met een grote congreszaal, natuurlijke lodges en een uniek openluchttheater uit 1936. Hierdoor is afstand houden geen probleem en zijn er binnen en buiten ontelbare mogelijkheden. Bovendien kunnen gasten bij een meerdaags congres blijven overnachten in één van de 110 hotelkamers op het prachtige landgoed. Hier wissel je in alle rust kennis uit terwijl je in de pauze lekker kunt opladen in de omliggende natuur. 

Meer over deze venue

WILDLANDS ADVENTURE ZOO EMMEN

Een congres organiseren in een dierentuin zorgt voor een unieke, bijzondere sfeer en ladingen vol inspiratie. Bij WILDLANDS Adventure Zoo Emmen vind je, naast attracties en wilde dieren, ook een breed aanbod aan multifunctionele zalen voor je congres. Zo is er de moderne en ruime Rabobankzaal, het gethematiseerde Nortica Theater waar je je op de Noordpool waant met op de achtergrond rondzwemmende zeeleeuwen of de verwarmde Jungle Arena met tropische geluiden. Ook zijn er diverse kleinere vergaderzalen die goed ingezet kunnen worden als break-out ruimte. Laat even omringen door de natuur en de vele bijzondere dieren bij deze unieke congreslocatie!

Meer over deze venue

CONGRESCENTRUM ORPHEUS, APELDOORN

Midden in ons land, omringd door de Veluwe, ligt Congrescentrum Orpheus in Apeldoorn. Met drie prachtige theaterzalen en aansluitende foyers heb je zeeën van ruimte voor een veilig en uniek congres. Bovendien zijn er nog acht multifunctionele zalen die ideaal zijn voor een break-out. De gespecialiseerde technici kennen alle zalen door en door en zorgen voor theaterlicht en -geluid van topniveau. Of het nu een online, hybride of live congres is: over de techniek hoef je je geen zorgen te maken. Over de catering trouwens ook niet: de chef-kok van Orpheus serveert heerlijke gerechten uit eigen keuken.

Meer over deze venue

EVOLUON, EINDHOVEN

Vroeger was het een technologisch museum: nu is Evoluon in Eindhoven een van de meest iconische locaties voor congressen, vergaderingen, online events of andere soorten bijeenkomsten. De bijzondere koepel is het perfecte decor voor presentaties of plenaire sessies, het ruime Auditorium wordt vaak gebruikt voor de kick-offs en dan is er nog een vergadercentrum met 16 multifunctionele zalen voor meetings, workshops of break-out sessies. Ook heeft Evoluon sinds kort een professionele plug & play studio voor online events waarmee je alle kanten op kunt. Van intieme webinars tot complete congressen die online worden gestreamd. Alles is hier mogelijk!

Meer over deze venue

DE BONTE WEVER, ASSEN

Het indrukwekkende complex van evenementenlocatie De Bonte Wever in Assen heeft eigenlijk alles wat je je maar kunt wensen. Er is een groot vergader- en congrescentrum met zalen van verschillende grootte: perfect voor online, hybride of live congressen op veilige afstand. Geniet met je gasten naar afloop van het event van de twee restaurants en het Grand Café. Verder is er een viersterren-superior hotel waar gasten die van ver komen, lekker kunnen ontspannen. De locatie is perfect te bereiken met de auto: vlakbij de A28 en met ruim voldoende (gratis) parkeerplaatsen. Een ideale plek voor een bijzonder en inspirerend congres!

Meer over deze venue

JOHAN CRUIJFF ARENA, AMSTERDAM

Jouw online, hybride of live event in het centrum van het topvoetbal: De Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Wie wil dat niet? Het enorme stadion telt maar liefst 15 zalen voor evenementen en allerlei mogelijkheden voor break-out sessies. Ideaal dus voor events waarvoor je veel ruimte nodig hebt. De ArenA is tevens volledig ingericht voor online en hybride events. Zo kan bijvoorbeeld de Koninklijke Loge worden omgebouwd tot professionele studio of een hybride aandeelhoudersvergadering worden gehouden in ‘The House of Legends’. Ook heeft de evenementenlocatie een AI gestuurde camera die zonder cameraman volledig automatisch een online event kan streamen.

Meer over deze venue

CLAUS PARK COLLECTION, HOOFDDORP

In het groene Haarlemmermeerse Bos, vlakbij Amsterdam en Schiphol, liggen drie bijzondere venues op loopafstand van elkaar: Claus, Papa’s Beach House en het viersterren Courtyard by Marriott Hotel. Een combinatie van deze unieke plug & play locaties is gemakkelijk te maken. Bijvoorbeeld je (online) congres in Claus of het Courtyard by Marriott Hotel, die samen 13 vergader- en congresruimten hebben. Vervolgens een diner met je gasten in het sfeervolle Papa’s Beach House en tot slot kan iedereen comfortabel overnachten in de 260 hotelkamers. Alles wat je nodig hebt op één plek: bij Claus Park Collection is je congres in bekwame handen!

Meer over deze venue

FOKKER TERMINAL, DEN HAAG

In een voormalige school voor luchtvaarttechniek in Den Haag zit de unieke evenementenlocatie De Fokker Terminal. Het hart van de locatie is de Hangar van negen meter hoog. Hier werd vroeger aan vliegtuigen gesleuteld en nu organiseer je er bijzondere congressen of andere soorten events op veilige afstand. Daarnaast zijn er nog 18 subruimten voor vergaderingen, break-out sessies of kleinere presentaties tijdens je congres. Twee van deze subruimten zijn sinds kort ingericht als professionele studio voor allerlei soorten online en hybride events. Ook de Hangar kan ingezet worden als studio: een spectaculairdere setting kun je je niet wensen!

Meer over deze venue

Meer inspiratie opdoen voor congreslocaties 300+? Kijk ook eens in dit overzicht op Locaties.nl!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.