Discover the finest spaces
Delen

Oudste studentenhotel Casa 400 lanceert verhalensite ‘Home to 400’

Hotel Casa 400 lanceert vandaag haar verhalensite ‘Home To 400’ (hometo400.com) vol met belevenissen van studenten, werknemers en bezoekers van het hotel. Aan de hand van nog nooit eerder gepubliceerd foto- en videomateriaal geeft ‘Casa’ een unieke kijk op de afgelopen 57 jaar met echte mensen en echte verhalen.

Home To 400
Met ‘Home To 400’ (hometo400.com) wil Hotel Casa 400 een ‘thuis’ creëren voor de verhalen van studenten, werknemers en internationale gasten. Zo komen op de verhalensite de oprichters aan het woord om te vertellen hoe ze met 100 gulden startkapitaal, miljoenen ophaalden voor de bouw van Casa 400, is er een video te zien van dr. en mrs Salsa: en zien we een fotoserie in de lift van typische hotelbezoekers. Eline Gerdes, communicatie van hotel Casa 400 vertelt: “En dat is nog maar een fractie. Bij ons schuilt achter elke kamer een schat aan verhalen. Nu hebben we eindelijk een ‘home’ waar we deze verhalen tot hun recht kunnen laten komen.”

“Het is niet ons gebouw dat Hotel Casa 400 zo bijzonder maakt, maar juist de mensen die hier een thuis hebben gevonden als student, als bezoeker én als werknemer.”

 

Rijke geschiedenis
Hotel Casa 400 heeft een rijke geschiedenis en traditie. Gesticht in 1957 door toen net afgestudeerde oud-premier Frits Bolkestein en gerenommeerde advocaat Gabbe Scheltema, bleek het hotel hét antwoord op de grote kamernood onder studenten in de jaren ’60. In de jaren die volgden heeft Hotel Casa 400, dat internationale hotelgasten huisvest, maar in het laagseizoen ook bijna 400 studen-ten een kamer biedt, verschillende generaties de revue zien passeren.

Van een vrijplaats voor pasgetrouwde jonge stelletjes tot epicentrum van demonstraties in de jaren ’70 en ‘80. Casa was vooral een opstapje naar het ‘volwassen leven’ van veel bekende en minder bekende Nederlanders. “Het is niet alleen ons gebouw dat Hotel Casa 400 zo bijzonder maakt, maar juist de mensen die hier een thuis hebben gevonden als student, als bezoeker én als werknemer”, aldus directeur Hans Vugts. “Samen vertellen zij immers hét verhaal van Casa 400.”

Verhalenzoektocht
De verhalensite ‘Home To 400’ is vanaf vandaag online te bezoeken via hometo400.com en zal gaandeweg met meer verhalen worden aangevuld. De zoektocht naar verhalen is dus nog niet voorbij. Hotel Casa 400 komt graag in contact met mensen die hun verhaal willen delen via stories@casa400.nl of via de link.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.