Discover the finest spaces
Delen

GevangenisRotterdam: Nog een half jaar de bak in

Steeds meer bedrijven en ondernemingen vinden hun weg naar GevangenisRotterdam voor een bijzondere bijeenkomst. Sinds de opening in februari vinden er uiteenlopende events plaats op deze opvallende locatie in het Oude Noorden van Rotterdam.

Decor
Zo vormde de GevangenisKapel in mei onder andere het decor van de vastgoedbijeenkomst De Kracht van Nul010. Ruim 160 gasten luisterden geboeid naar sprekers over het thema “Transformatie”. Ook vond een organisatie haar weg naar het voormalige PI complex voor een feestje in maffiastijl in één van de vleugels. En werd er geabseild van het dak van het Stergebouw tijdens een familiedag, genoten met collega’s van een heerlijke winterbarbecue op de voormalige luchtplaatsen als afsluiting van een salesdag, hard gewerkt tijdens brainstormsessies in de cellen, gehackt en geprogrammeerd, gefilmd voor de serie “Overspel”, genetwerkt door BNI, geswingd tijdens North Sea Round Town en “10 jaar VRIJ” gevierd door Arjan Erkel.

“Wij ervaren dat de locatie met haar unieke vormen, de diverse breakout ruimten en de bijna idyllische buitenruimten potentiële huurders inspireert.”

 

Niet conventioneel
“Wij ervaren dat de locatie met haar unieke vormen, de diverse en vele breakout ruimten en de bijna idyllische buitenruimten potentiële huurder inspireert om het geplande evenement of de voorgenomen bijeenkomst op een andere manier vorm te geven”, vertelt Carola van Barneveld namens GevangenisRotterdam enthousiast. “Soms vergt het wat overtuigingskracht en een andere keer zien opdrachtgevers het direct voor zich; het welkomstwoord van de directeur op de galerij van de 1ste verdieping. Of de hele gastengroep plenair in een transparante tent op de ommuurde binnenplaats. Een mooi akoestisch optreden vanaf het balkon naast het orgel in de Kapel. Een themabijeenkomst over ‘boeien&binden’ in de serene rust van de Kapeltuin. Of één hele lange dinertafel in de 50 meter lange cellenvleugel. De mogelijkheden zijn legio. Zeer gewaardeerd worden ook de rondleidingen in het complex. We vertellen de verhalen van achter de (cel)deuren en geven meer informatie over de toekomst van het complex als Tuin van Noord. Een leuke, interessante en soms ook spannende onderbreking van het programma.”

“U kunt dus nog maar een half jaar de bak in!”

 

Toekomst
“We zijn dan ook heel blij dat we vanaf heden ook grotere gezelschappen en gastengroepen kunnen verwelkomen. De benodigde vergunningen zijn afgegeven dus de poort van de gevangenis kan nu ook geopend worden voor bijeenkomsten tot 850 gasten. Op de website staat alle gedetailleerde informatie over de locatie en de capaciteit. Nog één belangrijke opmerking”, vult Carola aan: “wacht niet te lang met het boeken van de locatie. Het Stergebouw is namelijk slechts tot en met eind 2014 te huur. U kunt dus nog maar een half jaar de bak in.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.