Discover the finest spaces
Delen

Heropening monumentaal Heineken Gebouw Rotterdam voor onder andere meetings en events

Op vrijdag 22 april heeft burgemeester Aboutaleb officieel de voormalige Heinekenbrouwerij in Rotterdam heropent als het Heineken Gebouw. Acht kamers en de entree zijn volledig gerestaureerd, waarbij onder andere de historische kleuren zijn teruggebracht en elke ruimte een eigen thema heeft gekregen. Het Heineken Gebouw is toegankelijk voor een breed publiek, waaronder de mogelijkheid voor zakelijke meetings en events. 

Het Heineken Gebouw is in handen van Stadsherstel Historisch Rotterdam. Floor van der Kooy en Marianne Kleppe exploiteren het concept van vergaderlocatie, museum, koffiebar en shop in het gebouw. Levienne Schot is locatiemanager en gastvrouw voor de locatie. “We staan helemaal los van Heineken, maar hebben wel een hele goede samenwerking en liefde voor het merk” vertelt ze. “In samenwerking met Heineken Collectief Foundation hebben we oude objecten in bruikleen die echt uit de voormalige brouwerij komen en waarde hebben voor Rotterdam.”

Heineken Gebouw Rotterdam

In 1863 kocht G.A. Heineken de grootste brouwerij in Amsterdam. Tien jaar later besloot het bedrijf een tweede vestiging te bouwen in Rotterdam. Eeuwen later is het pand een rijksmonument en open voor een breed publiek. “Onder andere het unieke verhaal van Heineken in Rotterdam, de restauratie van het Gebouw en de sfeervolle kamers met elk een eigen verhaal maken deze locatie uniek,” vertelt Levienne. “We zijn een high end locatie en staan voor kwaliteit, klantbeleving, sfeer, gastvrijheid en we zijn informeel en gemoedelijk. Mensen lopen hier rond alsof de kamers de woonkamer bij hen thuis zijn. Heel leuk dat het zo bruist!”

Het Heineken Gebouw heeft acht ruimten die voor meetings en events gebruikt kunnen worden. In The Office nemen 40 personen plaats in theateropstelling of borrel je met 60 personen. The Freddy, The Worldbrand en The Family zijn bijvoorbeeld geschikt voor groepen tot 14 personen. Daarnaast is er een koffiebar en shop waar gasten worden ontvangen met specialty koffie en waar de lunch wordt geserveerd. Bij mooi weer wordt er op het privé dakterras geluncht en geborreld. Aan The Family zit een walk-in discobar vast en in The Lab zitten de ‘geheime’ deuren die toegang geven tot The Secret Bar,” vertelt Levienne.

“In principe kan je je hier de hele dag vermaken,” zegt Levienne. “Het Heineken Gebouw is een locatie voor onder andere vergaderingen, workshops, productpresentaties en borrels. We krijgen ook aanvragen voor walking dinners en hebben al een aantal keer een diner op locatie met een private chef gedaan. Bedrijven kunnen een hele dag diverse ruimten boeken, met elkaar lunchen en daarna een guided tour volgen. Daarnaast hebben we samenwerkingen met een aantal gidsen waarbij er door de stad wordt gewandeld of gefietst. De dag sluit je af met een fris getapt biertje in The Secret Bar.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.