Discover the finest spaces
Delen

Het Nieuwe Instituut lanceert elf weken lang durend zomerpodium op het dak

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam opent deze zomer elf weken een podium bovenop het dak van de locatie. Het roze platform is een verlengstuk van de tentoonstelling MVRDVHNI: The Living Archive of a Show. Het Podium opent vanaf 1 juni tot en met 17 augustus en biedt naast een unieke kans om architectuur, de stad, het Museumpark en Het Instituut vanuit een nieuw perspectief te bewonderen, ook plaats aan exclusieve meetings en events. 

Nooit eerder was het dak van Het Nieuwe Instituut toegankelijk voor bezoekers. Vanaf juni komt daar verandering in. Met Het Podium geeft Het Nieuwe Instituut hun partners en makers uit Rotterdam, Nederland en daarbuiten de mogelijkheid om tijdelijk invulling te geven aan het dak. Het stadspodium krijgt daarbij niet alleen een cultureel of architectonisch karakter. Het wordt ook opengesteld voor activiteiten en sectoren van heel andere aard. Van sportlessen tot rooftop diners, en speciale kinderactiviteiten. Het kleurrijke stadspodium bevindt zich op 29 meter hoogte en is toegankelijk via de 143 treden tellende buitentrap, een lieft én via de tentoonstelling op de zesde verdieping van het instituut.

Potentie van daken

Het Podium op Het Nieuwe Instituut kan worden gezien als een logische vervolgeditie op eerdere steigerinstallaties die architectenbureau MVRDV in het verleden ontworpen heeft. Zo plaatste het bureau in 2017 een gigantische trap op het Rotterdamse Stationsplein en ontwierp ze in 2018 een enorm bouwwerk ter gelegenheid van BredaPhoto Festival. Met dit zomerpodium sluit Het Nieuwe Instituut aan bij de Rotterdam Rooftop Walk. Een initiatief van de Rotterdamse Dakendagen. De route geeft vanaf 26 mei een maand lang toegang tot het dakenlandschap van de binnenstad. Het evenement moet een groot publiek laten beleven hoe dakgebruik kan bijdragen aan een betere toekomst voor steden en stadsbewoners.

Meeting en events op Het Podium

“We zetten naast een cultureel programma ook in op de zakelijke markt,” vertelt Paula Bisschop van Het Nieuwe Instituut. “Hierbij is veel mogelijk. We hebben nu al een aantal boekingen binnen gekregen van partners als Fanta, DuraVermeer en ELLE Decoration.” De aanvragen die tot nu toe binnen zijn gekomen, lopen erg uiteen, legt Paula uit. “Denk hierbij aan onder andere activatie campagnes, educatie bijeenkomsten, muziekoptredens, lunches, filmavonden en borrels.”

Dat het hele Podium ook exclusief is af te huren, bevestigt Paula resoluut. “We hanteren hier prijzen per dagdeel, of voor een hele dag, voor. Indien er specifieke catering wensen of benodigdheden qua techniek aangevraagd worden, wordt er een op maat gemaakt voorstel gestuurd naar de geïnteresseerde partij,” vertelt ze. Alleen in juni kunnen er geen privé evenementen georganiseerd worden omdat de organisatie van Rotterdam Architecture Month bij hen programmeert. “In de maanden juli en augustus staan er ook een aantal evenementen op de planning, maar we denken graag mee. Na augustus wordt Het Podium weer afgebroken. Je zou het een once in a lifetime experience kunnen noemen. Daarmee is het perfect voor een exclusief evenement!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.