Discover the finest spaces
Delen

Nu ook inklapbare hotelkamers mét sanitair

Deze zomer voor het eerste te zien bij de grote publieksevents: inklapbare hotelkamers mét sanitair. Het Nederlandse bedrijf Flexotels is erin geslaagd haar opvouwbare hotelkamers te voorzien van douche, toilet en wastafel. De zogenaamde Comfotels zijn deze zomer voor het eerst te zien tijdens het evenementenseizoen. Volgens directeur Hubert von Heyden speelt Flexotels hiermee in op vragen uit de markt naar meer comfort. Vooral als bezoekers of personeel langer in de Flexotels moeten slapen.

Linnen en handdoeken

Comfotels zijn naast het sanitair ingericht met twee boxspring bedden, twee stoelen en een tafel, opbergruimte voor kleding en worden opgeleverd met linnen en handdoeken. Elke kamer heeft twee stopcontacten. De inklapbare kamers met sanitair kunnen relatief eenvoudig aangesloten worden op water en riolering en er kunnen tien kamers op één transport. Met het aanbieden van verschillende accommodatievormen wil de innovatieve onderneming de komende jaren uitgroeien tot een short stay solution bedrijf, waarbij inklapbare kamers voor meerdere doeleinden ingezet kunnen worden, bijvoorbeeld door bedrijven en overheden.

“Comfotels zijn naast het sanitair ingericht met twee boxspring bedden, twee stoelen en een tafel, opbergruimte voor kleding en worden opgeleverd met linnen en handdoeken.”

B2B events

De inklapbare hotelkamer werd vijf jaar geleden op de markt gebracht. Inmiddels worden de Flexotels bij grote evenementen in binnen- en buitenland ingezet. Onder namen als Relax Rooms, Sleep on Site en Summer Suites, bieden ze een luxe slaapplek aan onder andere bezoekers en medewerkers van Lowlands, Rock Werchter, Rock Am Ring en het Sziget Festival in Hongarije. Maar ook bij sportevenementen als de Olympische Spelen in Londen, de 24 Uur van Le Mans en KLM Open en binnenkort de start van de Tour de France in Utrecht. Daarnaast worden de kamers steeds vaker ingezet voor B2B events. Flexotels heeft inmiddels 400 inzetbare kamers en verwacht dit jaar zijn 25.000ste overnachting.

[Beeldmateriaal: Flexotels]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.