Discover the finest spaces
Delen

Staatsbosbeheer opent tijdelijke vergaderlocatie op het Kootwijkerzand

Staatsbosbeheer opent deze zomer in samenwerking met BuitenOverleg een unieke tijdelijke vergaderlocatie op het Kootwijkerzand, een van de grootste stuifzandgebieden van Europa. Een prachtige omgeving met door de wind gevormde duinen. Wie een vergadering met de voeten in het stuifzand wel ziet zitten, moet er wel snel bij zijn. De actie loopt tot eind augustus.

[Foto: Geurt Besselink]

2015-05-21 09.56.54

Aan de rand van het Kootwijkerzand wordt een tijdelijke vergaderlocatie ingericht. “Het Kootwijkerzand is één van de mooiste zandgebieden van Europa”, vertelt Pieter van der Have van BuitenOverleg, die de tijdelijke locatie zal verzorgen. De locatie wordt opgebouwd uit tenten en wordt van alle gemakken voorzien. “Het is een mobiele locatie, dus het kan heel snel worden opgezet op verschillende plekken in de omgeving.”

Goed doel

Van der Have is gespecialiseerd in vergaderingen in de buitenlucht. “Buiten vergaderen doet iets met mensen. Het geeft een bepaalde rust, waardoor je hele andere gesprekken krijgt dan binnen in een gebouw.” De vergaderingen in de tijdelijke locatie kunnen naar wens worden afgewisseld met activiteiten in de omgeving.

2015-05-21 10.10.25

Met de verhuur van deze exclusieve vergaderlocatie in het prachtige natuurgebied wordt geld ingezameld voor Staatsbosbeheer, die een nieuwe uitkijktoren op het Kootwijkerzand wil bouwen. “Door houtrot was de oude toren niet meer vellig en is besloten tot sloop. Een deel van het benodigde bedrag voor een nieuwe toren komt uit crowdfunding via Buitenfonds.nl, de rest moet komen uit samenwerking met het bedrijfsleven. De helft van de opbrengst van de verhuur gaat naar dit project.”

Try-out

De tijdelijke vergaderlocatie op het Kootwijkerzand is nog slechts op drie dagen te reserveren in juli en augustus, maar in overleg zijn er meerdere data mogelijk. “De locatie is beschikbaar op 12 en 13 juli en op 24 augustus. Maar het gaat om een try-out, mocht er meer vraag zijn dan kunnen we vaker open.”

[Foto’s: BuitenOverleg]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.