Discover the finest spaces
Delen

Nachtelijk vertier in veertig Haagse musea

Opening
De officiële opening van de Museumnacht vindt op 7 september om 19.30 uur plaats in de Koninklijke Schouwburg. De avond wordt afgetrapt door Frank en Guus van der Steen van de Haagse ‘crossover cult rapformatie’ Kern Koppen. Video- en lichtkunst en een dansvoorstelling van Juvat Westendorp (So You Think You Can Dance) maken de voorstelling compleet.

Museumnacht
Andere bijzondere programma’s zijn te vinden in alle overige deelnemende musea en culturele instellingen in heel Den Haag en Scheveningen. Zo blijft de Tweede Kamer tot diep in de nacht open, geeft Sjaak Bral een workshop ‘Haags lullûh’ in het Haags Historisch Museum en komen onverschrokken wildlife-liefhebbers letterlijk in contact met reuzenspinnen bij Muzee Scheveningen. Daarnaast kunnen bezoekers in Humanity House bij Human Rights Tattoo op een bijzondere manier opkomen voor het belang van de universele rechten van de mens, door een letter uit de Universele Verklaring van de Mensenrechten op hun lichaam te tatoeëren. Als klap op de vuurpijl valt er in verschillende musea een uniek kunstwerk te winnen uit de nieuwste tentoonstelling ‘Moods’ van topfotograaf Hans Willink.

KinderNachtRoute
Na het succes van vorig jaar, wordt ook dit jaar weer een KinderNachtRoute georganiseerd. Kinderen van 4 t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen bij de 15 deelnemende instellingen. Zo kunnen ze schilderen met licht in Galerij Prins Willem V, varen op de prins- en prinsessenboot van Willemsvaart, meedoen aan de ‘Battle of the DJ’s’ in het Museon of de hoofdrol spelen in de voorstelling van Aadje Piraatje bij het Gemeentemuseum.

Afterparty
Smaakt de Museumnacht naar meer? Tijdens de afterparty’s in de Boterwaag en Supermarkt Den Haag komen ook notoire nachtbrakers aan hun trekken. De afterparty’s staan dit jaar in het teken van Dance Classics en Modern Art: the best of Indie, Dubstep & Dance.

Klik hier voor het hele programma en meer informatie over de Museumnacht Den Haag en de KinderNachtRoute.

Foto: Koninklijke Schouwburg Den Haag. Fotocredits: Den Haag Marketing/Jurjen Drenth

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.