Discover the finest spaces
Delen

Mogelijkheden voor events in het nieuwe Groote Museum van ARTIS

In het tweede museum van de bekende dierentuin en evenementenlocatie ARTIS in Amsterdam komt een werkplaats waar je onder andere terecht kunt voor lezingen, presentaties, congressen en andere soorten evenementen. Het gebouw van het nieuwe Groote Museum, dat gaat over de mens, wordt op dit moment nog flink gerenoveerd en moet eind 2021 open gaan. 

Het monumentale gebouw op het terrein van ARTIS is volgens de dierentuin het eerste museumgebouw van Nederland en werd in 1855 gebouwd. Het Groote Museum vervulde jarenlang een belangrijke sociale en culturele rol in Amsterdam, maar is sinds 1947 gesloten omdat het gerestaureerd moest worden. ARTIS besloot hier een tweede museum – na hun museum Micropia over microben – te startten en dit ook het Groote Museum te noemen. In 2017 startte ARTIS met de restauratie in samenwerking met de overheid en verschillende partners.

Bekijk hier een video over het Groote Museum

ARTIS

In het nieuwe Groote Museum van dierentuin en evenementenlocatie ARTIS worden maatschappelijke thema’s zoals circulariteit, mobiliteit, kunst, consumptiepatronen, voeding en gezondheid behandeld. Daarnaast komt er een werkplaats waar museumbezoekers, scholieren en studenten workshops kunnen volgen. Ook kunnen er allerlei soorten evenementen en bijeenkomsten worden georganiseerd. Welke eventruimten er precies komen en wat de capaciteit hiervan is, is nog niet bekend. 

Volgens ARTIS directeur Rembrandt Sutorius is de komst van het Groote Museum in 2021 nu urgenter dan ooit: “De huidige tijd onderstreept nog eens de urgentie dat we meer inzicht moeten krijgen in onszelf en de relatie met de wereld om ons heen. Het is een extra stimulans om door te gaan met de realisatie van het Groote Museum, hoe uitdagend ook. Het museum geeft straks een groot publiek inzicht in zichzelf in relatie tot zijn of haar omgeving en de aarde waarop we leven.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.