Discover the finest spaces
Delen

5 Verrassende vergaderlocaties in Amsterdam

This post is also available in: English (Engels)

Staat er binnenkort een vergadering op het programma in Amsterdam? De hoofdstad heeft gelukkig meer dan genoeg toffe vergaderlocaties. Maar wil je een keer net even wat anders, dan kan het aanbod ook overweldigend zijn. Hoe vind je die éne unieke, verrassende plek? Geen paniek! Wij bezochten vijf van de meest verrassende vergaderlocaties in Amsterdam voor jouw inspiratie.

HEINEKEN EXPERIENCE – Brouwerskamer

De Heineken Experience is een van de drukst bezochte toeristische attracties van Amsterdam, en je zou hier waarschijnlijk eerder naartoe gaan voor grote evenementen. Maar in de historische brouwerij vinden we ook een van de meest bijzondere vergaderruimten in Amsterdam. De Brouwerskamer is de plek waar het Heineken bestuur vroeger bijeenkwam en waar de originele mappen met de boekhouding nog altijd bewaard worden. De schitterende bibliotheek en de portretten van oude meesterbrouwers geven je vergadering een ongeëvenaarde grandeur en intimiteit. En uiteraard heb je je eigen bar met koud bier op tap!

PLLEK

De meeste Amsterdammers zijn inmiddels wel bekend met Pllek. Het is een van de meest relaxte stadsstranden om te ontsnappen aan de stadse drukte. De locatie is opgebouwd uit zeecontainers en gerecycled materiaal, waardoor het mooi opgaat in de rauwe setting van de historische NDSM-werf. Helemaal te gek is dat je in Pllek ook een prachtige zaal kunt huren voor je meetings en events. Mét een eigen buitenruimte pal aan het IJ, een fijn aangelegd strandje en adembenemend uitzicht op de skyline van Amsterdam. Zo kun je ook tijdens je vergadering genieten van de Pllek vibes!

ARTIS – Huize Welgelegen

Het is een van die plekken in de stad die iedereen wel kent, maar die je elke keer toch blijft verrassen: ARTIS. Hoewel de dierentuin in het centrum van Amsterdam ligt, waan je je hier midden in de natuur. De oudste dierentuin van Nederland staat vol met prachtige monumentale dierenverblijven en andere rijksmonumenten, zoals de prachtige Ledenlokalen waar je terecht kunt voor je evenementen en vergaderingen. Tip van de redactie is Huize Welgelegen, een authentiek achttiende-eeuws huis in het park waar verschillende ARTIS medewerkers woonden, en dat nu te huur is voor heisessies voor groepen tot tien personen!

WATERVILLA EXCELLENT – Varend terras

Waar beleef je Amsterdam nou beter dan vanaf het water? De vergaderlocatie Watervilla Excellent is schitterend gelegen aan het breedste stuk van de Amstel. Vanaf de vergadertafel biedt een spectaculaire 21 meter lange raampartij een schitterend uitzicht over het water. Maar de vergaderruimte die we hier willen uitlichten is het terras aan de achterkant van de locatie. Dit terras (van Provlot) is los te koppelen en vaart dan met jouw groep over de Amstel. Hoe mooi is het om na een brainstorm aan de villa het terras los te koppelen en écht van wal te steken met de vergadering?

HAARLEMMERMEERSTATION

Een treinstation is Haarlemmermeerstation al niet meer sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw. Toch is het oude stationsgebouw is nog altijd uitstekend bereikbaar. De locatie heeft een prachtige zaal, die geschikt is voor feesten, maar ook is in te zetten als unieke vergaderlocatie. Aan de achterkant heeft Haarlemmermeerstation een groot, deels overdekt terras. Maar het mooist van de locatie is misschien wel de tramlijn die langs dat terras loopt. Laat de historische tram je ergens oppikken en hiernaartoe brengen. Of onderbreek je vergadering met een lunch tijdens een tramritje door de stad!

This post is also available in: English (Engels)

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.