Discover the finest spaces
Delen

Events tussen de zeeleeuwen in nieuwe locatie ARTIS

This post is also available in: English (Engels)

ARTIS blijft haar dierenverblijven en evenementenlocaties vernieuwen. Na de opening van het nieuwe verblijf voor de olifanten, eerder deze zomer, presenteert het Amsterdamse dierenpark nu de vernieuwde Robbenzaal. Deze gloednieuwe ruimte bij het zeeleeuwenverblijf kan na sluitingstijd worden omgetoverd tot een bijzondere plek voor diners, presentaties en feesten.

De zeeleeuwen in ARTIS leven in een verhoogd verblijf, waar bezoekers van onderen naar kijken: door grote ramen in de Robbenzaal zie je de dieren onder water voorbij zwemmen. Voorheen stonden bezoekers in een wat donkere tunnel, maar die ruimte is nu volledig vernieuwd. Met interactieve schermen en een moderne lichtshow wordt de indruk gewekt dat je – net als de zeeleeuwen – onder water bent.

Zeeleeuwen en pinguïns

Dit bijzondere effect wordt direct benadrukt tijdens de opening van deze nieuwe ruimte. Wanneer directeur Haig Balian de bezoekers uitlegt wat het idee is van het verblijf, waar Californische zeeleeuwen samenleven met Zuid-Afrikaanse pinguïns, eiders en roze pelikanen – ‘alleen mensen delen dieren in op continenten, de dieren zelf kan dat niets schelen’ – duikt een van de zeeleeuwen achter het raam naast hem op. Met grote donkere ogen kijkt het dier vanachter het raam de zaal rond. Vertederde geluiden stijgen op uit het publiek.

Het samenleven van verschillende diersoorten in een ecosysteem is het onderwerp dat in de Robbenzaal centraal staat. Californische zeeleeuwen leven voor de Noord-Amerikaanse kust en hebben een voorkeur voor zeegebieden met kelp; dat zijn onderzeese wouden van grote slierten bruinwieren, rijk aan allerlei diersoorten, planten en microben. Voor veel vissoorten is het kelpwoud een kraamkamer voor hun jongen. Zeeleeuwen kunnen er schuilen en hun voedsel bij elkaar zoeken. In de vernieuwde Robbenzaal leren bezoekers op interactieve schermen over de samenhang in dit ecosysteem. De kelp in het zeeleeuwenbassin biedt – net als het laten samenleven van verschillende diersoorten in één verblijf – gedragsverrijking voor de dieren.

Evenementen

Voor evenementen is fijn dat de Robbenzaal als het ware ondergronds ligt, onder het verblijf, waardoor geluid niet door de muren naar buiten dringt. Met een perfecte geluidsinstallatie, een modern lichtplan met honderden ledlichtjes die reageren op geluid én als spectaculair decor de blauwe onderwaterwereld van de zeeleeuwen, is dit een schitterende plek voor feesten en diners.

This post is also available in: English (Engels)

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.