Discover the finest spaces
Delen

Groote Museum van ARTIS met twee vernieuwde eventzalen bijna open

Nog even en dan opent op 12 mei het Groote Museum van dierentuin en evenementenlocatie ARTIS in Amsterdam. Hier kom je van alles te weten over maatschappelijke thema’s zoals circulariteit, mobiliteit, kunst, consumptiepatronen, voeding en gezondheid. Ook zijn er twee ruime eventzalen waar bijvoorbeeld congressen, presentaties of diners georganiseerd kunnen worden. “Deze zalen zijn, samen met de rest van het gebouw, helemaal gerenoveerd en ademen historie”, vertelt Patrick de Vries van ARTIS. 

Het gebouw van het Groote Museum werd tussen 1850 en 1855 gebouwd in opdracht van het Zoölogisch Genootschap Natura Artis Magistra, de oprichters van het latere ARTIS. Zij deed onderzoek naar zowel levende als dode dieren en wilde zoveel mogelijk mensen onderwijzen over het dierenrijk. Omdat het ledenaantal steeg en er ook steeds meer dieren bij kwamen, had het genootschap een groter gebouw nodig dat het Hoofdgebouw genoemd werd. De bovenzalen van het pand werden ingericht als tentoonstellingsruimte voor de dode dieren en zo werd dit het eerste museumgebouw van Amsterdam: het Groote Museum. Langzaam groeide ARTIS uit tot een populaire dierentuin die steeds verder werd uitgebreid. In 1947 sloot het museum, maar het gebouw werd nog wel gebruikt. Onder andere voor het organiseren van events in de Konings- en Tijgerzaal op de begane grond.

Het Groote Museum

In 2016 startte ARTIS met het vernieuwen en renoveren van het Groote Museum. Ook het museumgedeelte op de eerste verdieping werd weer in ere hersteld en daar zijn straks weer allerlei tentoonstellingen te zien. “Onze eventzalen de Koningszaal en de Tijgerzaal zijn ook meegenomen in de renovatie. Ze zijn nu helemaal up to date en prachtig ingericht onder leiding van architect Eveline Merkx”, vertelt Patrick. “De twee zalen kunnen apart gebruikt worden of gezamenlijk. Er tussenin ligt een grote, statige hal met een eigen entree aan de Plantage Middenlaan. Natuurlijk kun je je meeting of event ook combineren met een bezoek aan ARTIS, ons andere museum Micropia of de tentoonstellingen in het Groote Museum.”

In de Koningszaal is plek voor maximaal 330 personen. De ruime zaal heeft een vast geluidssysteem, basisverlichting en een standaard inrichting, maar kan natuurlijk ook op een totaal andere manier aangekleed worden. De Tijgerzaal heeft een capaciteit van maximaal 120 personen. Ook hier is hetzelfde basis licht, geluid en inrichting aanwezig. In beide zalen kun je verder gebruik maken van een beamer, scherm, microfoon en een vaste set camera’s. De catering wordt geregeld door huiscateraar Vermaat.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.