Discover the finest spaces
Delen

Locaties in de coronacrisis: hoe is het nu met… de Werkspoorkathedraal?

Het zijn uitzonderlijke tijden. Hoe gaan locaties hiermee om? In deze rubriek vragen we hen waar ze op dit moment mee bezig zijn, hoe ze omgaan met de onzekerheid en waar ze energie van krijgen. In deze aflevering vertelt Juliëtte Nieuwstraten, sales- en communicatiemanager bij evenementenlocatie de Werkspoorkathedraal in Utrecht, onder andere over hoe ze voor een duidelijke basis zorgen bij 1,5 meter events.

Hoe is het om nu weer echt mensen te kunnen ontvangen voor vergaderingen en evenementen?

Juliëtte: “Heel fijn! We hadden op 1 juli ons eerste evenement, een paar dagen daarvoor begonnen we met de opbouw van de theaterproductie ‘U bevindt zich hier’ van Studio Dries Verhoeven en intussen was ook het terras op ons achterterrein – de WerkspoorKade – geopend. Er was ineens weer zo veel beweging op en rond de locatie: heerlijk!”

De Werkspoorkathedraal

Voor welke soorten evenementen op 1,5 meter kun je bij jullie terecht?

Juliëtte: “Je kunt bij ons terecht voor evenementen tot 550 personen in de Apparatenhal en tot 35 personen in de Wasruimte. Van een festival tot een congres, alles is mogelijk. Wij zorgen voor een goede basis: eenrichtingsverkeer in de gangen, hygiënezuilen, zuilen met handcrème (want droge handen wil niemand). We denken daarnaast graag mee over een goede invulling van het evenement.”

Welke maatregelen nemen jullie om aan de RIVM richtlijnen te voldoen?

“Zoals ik hierboven noemde; door de basis helemaal op orde te hebben. Wij kennen onze locatie natuurlijk als geen ander waardoor we het onze taak vinden om voor een goede, duidelijke basis te zorgen. Bij elke aanvraag sturen we onze brochure met corona maatregelen mee zodat vanaf het begin duidelijk is wat wij doen, waar we in mee kunnen denken en wat we nog van opdrachtgevers verwachten. Bij ons is elk evenement anders. Vandaar dat we er niet voor hebben gekozen om een vast concept in te richten. We kijken uiteraard wel graag mee met plattegronden om ervoor te zorgen dat deze ook helemaal aan de richtlijnen voldoen.”

Hoe hebben jullie de afgelopen periode ervaren?

“Je wordt gedwongen om even stil te staan, na te denken over de toekomst en ook weer nieuwe oplossingen te bedenken om straks weer evenementen te kunnen organiseren. We hebben ons niet verveeld in de tussentijd. Zo hebben we gekampeerd in onze eigen Apparatenhal en filmpjes opgenomen met andere partijen die tijdelijk geen of minder werk hadden. Natuurlijk is het ook spannend: wat mag wanneer weer? Honderd gasten in de Apparatenhal is voor een paar keer een mooie ervaring maar financieel veel minder interessant.”

Staan er nog leuke dingen op de planning voor deze zomer?

“Zeker! Je kunt de hele zomer terecht op de WerkspoorKade. Dit zomerterras is een samenwerking tussen Triomf, Brouwerij de Leckere en de Werkspoorkathedraal. Er is van alles te beleven: Van sport en spel voor kinderen, exposities van Utrechtse makers, tot elk weekend DJ’s en radio via een koptelefoon. We brengen hier zoveel mogelijk Utrechtse ondernemers en culturele partijen samen. Zo neemt elke week een ander café het terras over en kun je vanaf eind juli aanschuiven bij de pop-up diners. In onze Apparatenhal schotelen wisselende cateraars en restaurants je het allerlekkerste voor. Dichterbij een festival kom je dit jaar niet!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.