Discover the finest spaces
Delen

Werkspoor Festival tijdens Paasweekend is showcase voor wat er mogelijk is in Werkspoorkathedraal

De Werkspoorkathedraal in Utrecht organiseert dit Paasweekend de vijfde editie van het Werkspoor Festival. Een vierdaags festival voor jong en oud uit Utrecht, en de zakelijke bezoeker, “We openen onze deuren zodat iedereen kan zien wat hier mogelijk is. Na afloop krijgen we altijd telefoontjes van opdrachtgevers die precies dit festival willen organiseren.” vertelt Juliëtte Nieuwstraten. We spreken haar over het festival, de sfeer en wat er zakelijk mogelijk is.

De grote industriële hal in Utrecht ligt in het Werkspoor Kwartier aan de noordzijde van het stadscentrum. Veel Utrechters kennen het imponerende gebouw wel, maar zijn misschien nooit binnen geweest. De locatie was sinds 1960 het decor om te bouwen aan stijlconstructies, waaronder treinen en bruggen. Tijdens de vijfde editie van het festival laat de locatie zien wat zij in huis heeft en is iedereen welkom.

“We zijn begonnen met het festival omdat we door alle besloten evenementen vrijwel altijd gesloten zijn voor iedereen die graag even binnen zou willen kijken,” vertelt Juliëtte, die de programma en marketing doet bij de Werkspoorkathedraal. “Denk dan bijvoorbeeld aan grote congressen, beurzen of een personeelsfeest in de Apparatenhal van ruim 5.800 vierkante meter. We willen heel graag dat de inwoners van Utrecht de kathedraal ook leren kennen. Zo kwamen we al snel uit op een gratis toegankelijk festival waar iedereen naar binnen kan en kan zien wat hier allemaal gebeurt.”

Foodtrucks en muziek

De eerste editie van het festival begon met veel foodtrucks, waarna ze steeds verder zijn gaan uitbreiden. “We zijn meer de nadruk gaan leggen op het programma, zodat we elke dag een ander sfeertje hebben,” zegt Juliëtte. “De vrijdag staat in het teken van een grote vrijdagmiddagborrel, met ’s avonds een groot feest. Voor deze dag nodigen wij al onze zakelijke relaties uit om langs te komen en te kijken wat hier mogelijk is. Op zaterdag hebben we een programma met dj’s uit de stad zelf en wordt er veel gedanst. Zondag staat in het teken van livemuziek en geven we ook weer Utrechtse bandjes een podium. Maandag is de uitbrakdag en daarmee ook de laatste dag van het festival.”

Verder komt iedereen gewoon aanwaaien. Vrienden spreken bij ons af om samen de hele dag te chillen, spelletjes te spelen en wat te drinken en te eten. ’s Avonds komen vooral de jongere mensen uit Utrecht om te dansen en een gezellige avond te hebben.”

Werkspoor Festival voor de zakelijke markt

De Werkspoorkathedraal zet in op creativiteit en vakmanschap. Voor zowel kleinschalige als grote evenementen biedt de locatie veel mogelijkheden. Naast een vrolijk festival is het Paasweekend ook een mooie kans voor relaties om te komen ervaren wat er mogelijk is in de industriële locatie. Juliëtte vertelt: “Iedereen die bij ons van plan is om een festival te bouwen, een personeelsfeest te geven of die de hal om welke reden dan ook wil huren is welkom. We nodigen onze relaties en leveranciers uit omdat het een mooi moment is om te ervaren wat er allemaal kan en om even samen te proosten. Vaak krijgen we na het festival nog veel telefoontjes van organisaties die graag dit evenement willen organiseren maar dan voor eigen personeel.”

Met een ongedwongen sfeer weet Werkspoorkathedraal een gezellig jaarlijks terugkerend festival neer te zetten. Gevuld vol lokale muziek, activiteiten voor jong en oud en de vele foodtrucks maken dat de dagen omvliegen. Je geniet er van friet tot een uitgebreide borrelplank en van poffertjes tot een curry. Het plaatje wordt compleet met een koud biertje, wijntje of verfrissend glas limonade. Er is voor ieder wat wils en wie weet. Misschien organiseer jij jouw festival volgende keer wel in de Werkspoorkathedraal!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.