Discover the finest spaces
Delen

LEFT Eat Right Utrecht redt voedselproducten en biedt ruimte voor meetings en events

Een jaar geleden opende LEFT Eat Right in Utrecht aan de Amsterdamsestraatweg haar deuren. Gevestigd in de Albert Heijn Konincks, met een bijzonder restaurant en drie ruimten voor meetings en events slaat haar concept goed aan. Kim van Ramselaar, concept manager van LEFT, vertelt over de unieke locatie en het concept wat zij in de toekomst op meer plekken in Nederland terug hoopt te zien.

LEFT Eat Right zit gevestigd in de Albert Heijn Konincks aan de Amsterdamsestraatweg. De vijf kilometer lange straat is een divers stuk Utrecht waar je allerlei culturen, leeftijdsgroepen en verschillende bedrijven en winkels vindt. Kim van Ramselaar is als concept manager van restaurant LEFT sinds februari dit jaar betrokken bij het project en vertelt waarom ze juist op deze plaats gestart zijn. “We zijn onderdeel van de Albert Heijn Konincks. Voorheen stond de hele zolder boven de winkel leeg en dat vonden we zonde. Door de ruimte te verbouwen en er een restaurant en eventruimte neer te zetten, wilden we iets teruggeven aan de buurt en de ruimte optimaal benutten Ons doel is om een buurtcentrum te creëren, mensen samen te brengen en dat op een manier te doen waarbij we duurzaam met de wereld omgaan.”

De menukaart van restaurant LEFT bestaat vooral uit duurzame en geredde producten. Producten die over zijn uit de supermarkt. Deze zijn niet over datum, maar worden anders weggegooid. “Denk aan een banaan met een paar bruine vlekjes,” zegt Kim. “Omdat we producten uit de supermarkt gebruiken, zijn onze marges ook laag. Iets wat bijdraagt aan het concept. In het restaurant zien we vooral studenten en flexwerkers die hier een dag komen werken. De doelgroep voor onze eventruimten komt nu nog voornamelijk via via, of omdat mensen ons concept zo fijn vinden.”

Meetings en events bij LEFT Eat Right

Met het concept van LEFT Eat Right wordt de ruimte teruggegeven aan de samenleving. Iedereen is er welkom. Op de eerste verdieping, in het restaurant, vind je twee eventruimten. De flexruimte heeft plaats voor zo’n tien tot vijftien personen en zijn ideaal voor een vergadering, lunch of brainstormsessie. De andere ruimte is iets groter. Je vergadert hier met twintig tot dertig mensen. Alles is aanwezig en de catering wordt uiteraard verzorgd vanuit restaurant LEFT. Op zolder ligt de Creator, een flexruimte die ook voor zo’n twintig tot dertig personen te gebruiken is.

En waar komt dan die naam vandaan? “Officieel komt het van het woord left overs,” vertelt Kim. “Hierbij ligt de nadruk van Eat Right op geredde en daarmee duurzame producten. Daarnaast is het een knipoog naar de manier waar je hier binnenkomt. Je moet namelijk links van Albert Heijn Konincks naar boven. In het hele restaurant hebben we daarnaast vijftig schilderijtjes hangen met grappige en herkenbare quotes waar de woorden left en right in verwerkt zitten. Eentje is bijvoorbeeld: When nothing goes right, go left.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.