Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe en sprookjesachtige Camp Common Grounds biedt tijdelijk ruimte voor meetings en events

Half juli opende er in een voormalige manege aan de rand van Amersfoort een nieuwe evenementenlocatie. Camp Common Grounds is in vele opzichten uniek. Het is niet alleen de sprookjesachtige sfeer die de plek uitstraalt, maar ook de tijdelijke duur van de locatie die ervoor zorgen dat je hier eens geweest wil zijn. Camp Common Grounds is een placemaking concept voorafgaand aan de bouw van een project van 56 huizen. De toekomstige woonwijk moet de meest duurzame wijk van Europa worden. Maar tot eind augustus is dit onder andere een plek voor zakelijke meetings en events, waar creatievelingen elkaar ontmoeten. Een locatie met ruimte voor experimenten en het maken van mooie herinneringen.  

De opening van Camp Common Grounds ging voorafgaand aan een spannend traject en een tumultueuze periode van het smeden van creatieve plannen en deze tot uitwerking brengen. Evelien Wilting vertelt: “We hebben natuurlijk keihard gewerkt aan de infrastructuur om van dit verlaten manegeterrein een stadscamping te maken. We hebben een knallend openingsfeest gevierd waarbij we alle facetten van de kleinkunstcamping tentoon hebben gesteld aan een groep van 150 vrienden en familie, crew, artiesten en movers en shakers uit de creatieve- en theaterwereld.”

Events op Camp Common Grounds

Je vindt allerlei soorten ‘ruimten’ op Camp Common Grounds die je kunt gebruiken voor meetings en events. “De oude rijhal hebben we voorzien van vers zand. Dit is hiermee ook wel echt het paradepaardje van het terrein,” vertelt Evelien, waarbij ze de nadruk legt op het ‘paardje’. “Het is natuurlijk bijzonder om op een buitenlocatie ook zo’n grote binnenruimte te hebben. Elke keer als we de hal klaarmaken voor een groot diner of een bedrijfsfeest, raken we weer betoverd door de sfeer.”

Naast de rijhal is er een stretchtent, die gebruikt wordt voor workshops, ceremonies of een zomerse lunch. De dome, die afgelopen zomer vooral veel werd gebruikt voor yoga, meditatie en theatervoorstelling, is ook een prima plek voor (bedrijfs)feesten. Er zijn ook drie vuurplaatsen, een wellness met hout gestookte hottub en een heerlijke sauna te vinden op het terrein, evenals tien yurts. In de zomer vind je vooropgezette Belltenten waar gasten kunnen overnachten. Evelien is zelf erg fan van de douches op het terrein. “Deze zijn ingericht in de oude stallen en daardoor erg ruim en sfeervol. Dit idee werd uit nood geboren toen we de pop-up camping aan het produceren waren. Vanwege het evenementenseizoen waren alle douche units verhuurd toen wij van start wilden gaan.”

Common Woods

De stadscamping moet volgend jaar plek maken voor Common Woods. Een wijk die de meest duurzame van Europa moet worden. Dit is nu vooral terug te zien in het beschikbaar maken van het terrein voor culturele, zakelijke en persoonlijke events. “Zo is er een pauwenpaleis, wat gebouwd is uit zoveel mogelijk circulair materiaal.” De oude stapmolen van de manege is daar een voorbeeld van. “Ook is op Camp Common Grounds de CommonCoin gelanceerd, als voorloper op de local currecny die de toekomstige bewoners onderling gaan gebruiken zodat er een deeleconomie kan ontstaan. De kampvuurkuilen zijn bestraat met de bakstenen van het terrein, die straks ook weer terugkomen in de wijk.”

De tijdelijke aard van de locatie maakt het meteen uniek. “Na volgend seizoen zijn alle dingen die hier hebben plaatsgevonden een herinnering,” vertelt Evelien. “Dat is naar mijn mening de kracht van een tijdelijke locatie. Wat bijzonder is, is de liefde die erin is gestoken door heel veel creatievelingen. Dat voel je! Daarnaast is het ook een oude manege, wat dit een uniek locatie maakt. De sprookjesachtige en romantische inrichting, waarbij je met slecht weer ook een grote groep mensen zo naar binnen kan verplaatsen.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.