Discover the finest spaces
Delen

Kasteel de Keverberg binnenkort open voor events

Lokaal kreeg de verbouwing van Kasteel De Keverberg in het Limburgse Kessel al veel aandacht. Sinds 2012 wordt een van de belangrijkste cultuurhistorische gebouwen van de streek verbouwd. Het ontwerp is ronduit spectaculair: een moderne glazen opbouw bovenop de oude ruïne. GreaterVenues volgt de verbouwing van deze nieuwe event locatie op de voet.

De ruïne van het kasteel blijft volledig in tact, wat betekent dat de nieuwbouw los komt te staan van de ruïne. Het dak volgt precies de lijn van het oorspronkelijke dag, maar bestaat nu voor een groot deel uit glas. Over de binnenplaats komt een grote glazen overkapping.

“Gelegen op een negen meter hoge heuvel, direct aan de Maas, is Kasteel De Keverberg straks een unieke evenementenlocatie.”

Afwerking

Het afgelopen jaar stond het kasteel in de steigers. Nu de verbouwing bijna klaar is, zullen die binnenkort worden weggehaald. Naar verwachting is de buitenkant eind volgende week gereed. De komende weken wordt de laatste hand gelegd aan de afwerking van het interieur. Ook zal het meubilair komende week worden geleverd.

Op 26 september a.s. opent Kasteel De Keverberg definitief haar deuren voor het publiek. De eerste events zijn inmiddels al geboekt, vertelt Ivo Joosten namens de Stichting die het gebouw exploiteert. “Er staan voor het laatste deel van 2015 al dertig activiteiten op de agenda, waaronder bruiloften en feesten. Voor 2016 komen nu ook de eerste aanvragen al binnen.”

[Beeldmateriaal: Kasteel De Keverberg]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.