Discover the finest spaces
Delen

7 bijzondere kasteellocaties voor events in een historische setting

Kastelen: van buiten imposant, van binnen vol historie, koel en elegant. De sfeervol aangeklede zalen zijn een prachtige setting voor een congres of vergadering, de binnenplaatsen een stijlvol decor voor een borrel in de buitenlucht. 

Kasteel Nyenrode, Breukelen

Landgoed Nijenrode, ook wel bekend als Nyenrode Business Universiteit, is een plek waar historische pracht en uitstraling worden gecombineerd met moderne faciliteiten. Behalve het historische kasteel met koetshuis liggen op het landgoed ook diverse onderwijsgebouwen. Moderne, mulitfunctionele gebouwen met een grote variatie aan collegezalen, voorzien van moderne presentatie en communicatiefaciliteiten. De Business Universiteit ligt in een prachtig parkachtig landschap, omgeven door een gracht en omzoomd door rivier De Vecht en het Amsterdam-Rijnkanaal.

“Nyenrode Business Universiteit is een plek waar historische pracht en uitstraling worden gecombineerd met moderne faciliteiten.”

Kasteel De Keverberg, Kessel

Kasteel De Keverberg is het modernste kasteel van Nederland. Momenteel wordt in het Limburgse Kessel de laatste hand gelegd aan de verbouwing van een duizend jaar oude ruïne. De ruïne ligt op een heuvel aan de oever van de Maas, een unieke locatie met een schitterend uitzicht. Het kasteel beschikt over zeven vergaderruimtes met ieder een eigen sfeer en identiteit. Bij de verbouwing blijft de volledige ruïne in tact, wat betekent dat alles wat nieuw is los komt te staan van het bestaande gebouw. Op het nieuwe fundament worden slanke kolommen geplaatst waarop het dak komt. Dat dak volgt precies het oorspronkelijke dak uit 1450. Op de binnenplaats blijft de open sfeer behouden door er een glazen dak boven te plaatsen. Daardoor is er overdag heerlijk daglicht en kunnen de gasten in de avond feesten onder de sterrenhemel. Kasteel Keverberg heropent haar deuren op 1 september 2015.

“De ruïne ligt op een heuvel aan de oever van de Maas, een unieke locatie met een schitterend uitzicht.”

Kasteel Duurstede, Wijk bij Duurstede

Op een eiland in een stadspark, op een centraal punt in Wijk bij Duurstede, ligt het sprookjesachtige Kasteel Duurstede. Een ophaalbrug over de slotgracht zorgt al bij binnenkomst voor dat echte kasteelgevoel. Met twee torens, verschillende zalen en een ruim, gedeeltelijk overdekt terras biedt het kasteel alle ruimte voor een event. Naast de zalen in de torens kunnen ook de binnenplaats of de rest van het kasteeleiland gebruikt worden voor bijvoorbeeld een borrel, netwerkgedeelte of workshop.  De zalen in de torens zijn onlangs nog volledig gerestyled, en bieden een unieke moderne en stijlvolle sfeer in een historische setting.

“De zalen in de torens zijn onlangs nog volledig gerestyled, en bieden een unieke moderne en stijlvolle sfeer in een historische setting.”

Kasteel Duivenvoorde, Voorschoten

Een lange oprijlaan leidt naar dit kasteel, omringd door een 19e eeuws Engels landschapspark. Kasteel Duivenvoorde, gelegen op de grens van Voorschoten, Wassenaar en Leidschendam, is een van de oudste kastelen van Zuid-Holland. Door de eeuwen heen is het kasteel verbouwd van een robuuste verdedigingstoren tot een behaaglijk landhuis, tot een kasteelmuseum vandaag de dag. Maar naast een museumtentoonstelling beschikt het kasteel over verschillende zalen voor evenementen en partijen. De unieke pronkzaal, de intieme Eetkamer en het Voorhuis vormen een stijlvolle ambiance voor diners, recepties en events. De vertrekken zijn zowel gezamenlijk als afzonderlijk te boeken en bieden plaats aan 200 gasten.

Kasteel Wijenburg, Echteld

Midden in de Betuwe, omringd door fruitbomen en een fraaie slotgracht ligt Kasteel Wijenburg. Een bijzonder kasteel dat in drie verschillende eeuwen werd opgebouwd, waardoor iedere zaal en verdieping een geheel eigen sfeer ademt. De Ridderzaal, de Blauwe Salon en de Heerensalon zijn ieder voorzien van royaal daglicht, gratis WiFi, geluidsinstallatie, beamer en scherm. De bibliotheek is erg geschikt zich voor een chique ontvangst, en de 13e eeuwse Breughelkelder is een sfeervolle ruimte voor een gezellige borrel. De diverse salons en zalen zijn geschikt voor gezelschappen tot 450 personen, maar ook individueel te gebruiken voor kleinere groepen.

Kasteel Heeswijk, Dinther

In de bossen, iets ten zuiden van Den Bosch, ligt het imposante Kasteel Heeswijk. Een kasteel in de ware zin van het woord: met torens, galerijen, binnenplaatsen met kasseien, keldergewelven en een wapenzaal, alles omgeven door een brede slotgracht. Kasteel Heeswijk is een karakteristieke voormalige waterburcht, met een geschiedenis van ruim 900 jaar. De locatie heeft verschillende ruimtes beschikbaar voor plenaire vergaderingen en deelsessies. Voor groepen van 50 tot 80 mensen zijn de Wapenzaal en de keldergewelven erg geschikt, maar daarnaast biedt het kasteel ook een vijftal kleinere ruimtes voor deelsessies. Alle zalen zijn voorzien van WiFi, audio en projectoren. Daarnaast is het binnenterrein beschikbaar als expositieruimte, en ook buiten de muren van het kasteel is van alles mogelijk.

“Een kasteel in de ware zin van het woord: met torens, galerijen, binnenplaatsen met kasseien, keldergewelven en een wapenzaal, alles omgeven door een brede slotgracht.”

Kasteel Montfoort, Montfoort

Net ten zuidwesten van Utrecht, ligt het oude Kasteel Montfoort. Een klassiek kasteel, maar met een moderne inrichting en diverse sfeervolle zalen. De authentieke Maarschalkzaal, de Poorterzaal, de trendy Gelagkamer of het knusse Kruittorentje; de zalen zijn goed te combineren voor een evenement. Daarnaast beschikt de locatie over een kapel, De Commanderije, op één minuut loopafstand van het kasteel, en een prachtig terras op het binnenplein met eeuwenoude kastanjebomen.

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer bijzondere kastelen en oranjerieën te vinden in ons land. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.