Discover the finest spaces
Delen

In ontwikkeling: KEMA terrein in Arnhem wordt mogelijk vergaderlocatie

Op het voormalige terrein van energieadviesbureau KEMA in Arnhem, genaamd De Hes, krijgen plannen voor de bouw van woningen en werkplekken steeds meer vorm. Eigenaar en ontwikkelaar Amvest is samen met de gemeenten Arnhem en Renkum bezig om te inventariseren of er, naast woningen, onder andere behoefte is aan co-working plekken en vergaderruimten. Een locatie om de komende tijd goed in de gaten te houden!

Het terrein werd vanaf 1971 gebruikt door de N.V. tot Keuring van Elektrotechnische Materialen Arnhem (KEMA). Er stond onder andere een laboratorium voor toestellen en installatiemateriaal en een ingenieursbureau. Later kwamen er verschillende loodsen, hallen en kantoorgebouwen bij. In 2005 werd het hele terrein verkocht aan projectontwikkelaar TCN die in 2012 failliet ging. Huidige eigenaar Amvest wil het gebied weer nieuw leven in blazen en verwacht dat de bouw van onder andere woningen begin 2021 kan beginnen. Op dit moment worden de leegstaande gebouwen tijdelijk verhuurd aan kunstenaars, studenten, culturele organisaties en ondernemers.

De Hes, Arnhem
Linksonder het terrein van De Hes. Beeld: Steenhuis Meurs

De Hes

Er is een toekomstvisie ontwikkeld voor De Hes en er wordt gewerkt aan een stedenbouwkundig en landschappelijk plan. Amvest wil een gemeenschap ontwikkelen van bewoners, ondernemers die elkaar kunnen ontmoeten in een openbare ruimte waar plek is voor sport, kunst, horeca, cultuur, co-working en vergaderen. Kortom: werken en wonen in verschillende vormen. Op dit moment kun je een enquête invullen via de website van De Hes waarin je je voorkeuren voor de toekomst van het terrein kwijt kunt. Hier wordt onder andere gesproken over de mogelijkheid om er te kunnen vergaderen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.