Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe evenementenlocatie Loods Goes geopend bij Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem heeft er sinds kort een evenementenlocatie voor grote groepen bij. De monumentale Loods Goes van ruim 450 vierkante meter biedt plek aan maximaal 400 personen tijdens een feestavond of borrel. GreaterVenues volgde de verbouwing van het pand de afgelopen maanden op de voet en het eindresultaat mag er zijn!

Loods Goes komt oorspronkelijk uit het Zeeuwse Goes en werd rond 1910 gebouwd om dienst te doen als showroom en distributielocatie van de landbouwwerktuigen van de familie Massee. Toen het gebouw in de jaren tachtig plaats moest maken voor een ringweg, werd het overgenomen door het Openluchtmuseum en deed jarenlang dienst als opslag van de collectie landbouwwerktuigen van het museum. “We krijgen vaak verzoeken van bedrijven die een event willen organiseren voor een paar honderd personen. Natuurlijk hebben we verschillende locaties waar bedrijfsfeesten, congressen of andere soorten evenementen kunnen plaatsvinden, maar voor echt grote groepen was er te weinig capaciteit. In Loods Goes kan dit nu wel”, legde Paul van Zeist van het Openluchtmuseum tijdens de verbouwing uit aan Greater Venues.

Nederlands Openluchtmuseum

De monumentale Loods Goes heeft vooral van van binnen een totale metamorfose gehad. De industriële look is behouden gebleven, maar de hoge houten nok, de grote zwartmetalen ramen en betonnen gietvloer zorgen voor een hippe sfeer. Verder is de grote bar een eyecatcher vanwege de grote groene tractor die er bovenop staat. Als knipoog naar het verleden van de loods. Het pand is erg geschikt voor symposia, congressen en diners voor 200 tot 400 personen. 

Tijdens de officiële opening van de loods op 17 januari kwam het verleden en heden samen aangezien verschillende leden van de familie Massee aanwezig waren. Teus Eenkhoorn, directeur-bestuurder van het Nederlands Openluchtmuseum, ontving uit handen van Peter Paul en Daan Massee, onder toeziend oog van burgemeester Marcouch van Arnhem een handgemaakte sleutel. Om de overdracht van opslagloods naar evenementenlocatie definitief te maken. 

Foto’s: Babet Hogervorst

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.