Discover the finest spaces
Delen

Evenementenlocatie DOMUSDELA in Eindhoven geopend in monumentaal kloostercomplex

Het bijzondere complex DOMUSDELA met allerlei uiteenlopende functies zoals rouwen, eten en drinken, overnachten en vergaderen is onlangs geopend in Eindhoven. Hiervoor zijn de monumentale gebouwen van het kloostercomplex Mariënhage compleet verbouwd. Het resultaat is een prachtige evenementenlocatie met een boutique hotel en een gezellige bistro. Voor meetings, bedrijfsfeesten en congressen, maar ook uitvaarten.

De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan het vernieuwde complex waarbij de Paterskerk, het voormalige Augustinianum en de Studentenkapel zijn vernieuwd. De Paterskerk en de kapel kunnen nu worden gebruikt voor allerlei soorten evenementen en het Augustinianum is boutique hotel Mariënhage geworden. Een luxe hotel waar je kunt kiezen in welke stijl je kamer ingericht moet zijn: blue virgin, epic eden, heavenly white, modern monk of monastry mystery. Ook is er een zonnige binnenplaats van maar liefst 2500 vierkante meter voor buitenevents en het terras van Brasserie Rita. DOMUSDELA wordt gerund door Dela, LBG Hotels, culinaire dienstverlener Hutten en Muziekgebouw Eindhoven.

DOMUSDELA

De pronkstukken van het nieuwe evenementencomplex DOMUSDELA zijn de Paterskerk en de Kapel, ook wel ‘ceremoniehuizen’ genoemd. De Paterskerk is helemaal opnieuw ingericht en alle Christelijke elementen zijn verwijderd. Hierdoor kan iedereen zich er thuis voelen. De prachtige gewelven en glas-in-loodramen zijn wel in ere gehouden en geven de ruimte allure. In de kerk is plek voor maximaal 1000 personen. De Kapel is ook modern ingericht waarbij de statige pracht en praal van het felle glas-in-lood en het hoge plafond de zaal een extra dimensie geeft. Hier kunnen allerlei soorten events worden georganiseerd tot 150 personen.

Naast de twee ceremoniehuizen zijn er nog vier ruime zalen van verschillende groottes. Ze zijn genoemd naar de Augustijnen die eeuwen in het klooster hebben gewoond en naar de architect van de Paterskerk Joseph Hegener. Er zijn twee zalen voor maximaal 40 personen, een zaal voor maximaal 60 personen en één voor maximaal 70 personen. Voor nog grotere events kunnen twee van de zalen aan elkaar worden gekoppeld zodat er plek is voor zo’n 90 mensen.  In totaal heeft het evenementencomplex een capaciteit van 2500 personen en is daarom ideaal voor congressen of grote events waar meerdere ruimten nodig zijn.

Doordat er een brasserie – en binnenkort ook een restaurant – in het complex zit, is van alles mogelijk op het gebied van catering. Bovendien is mede-exploitant Hutten hierin gespecialiseerd. Ook wat betreft de techniek kan alles geregeld worden.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.