Discover the finest spaces
Delen

Hotel W Amsterdam wint prijs met ‘Mooiste toilet van Nederland’

Hotel W Amsterdam bezit het ‘Mooiste Toilet van Nederland’. Althans, volgens de jury van 123toilet.nl, die de verkiezing uitschreef. Een vakjury bezocht de 64 inzendingen die daarop volgden. Een bezoek aan het kleinste kamertje van W Amsterdam is volgens de jury ‘een ware belevenis’; de ruimte werd geprezen om de uitzonderlijke combinatie van design, belevenis, overzicht en hygiëne.

Het is de tweede keer dat een locatie in Amsterdam de eer ten deel valt. 123toilet.nl schreef de verkiezing voor het laatst uit in 2013; toen ging de prijs naar het College Hotel. Jurylid Michael Bartelet over het gat van vijf jaar: “Nu het weer beter gaat met Nederland lijkt er meteen ook meer aandacht gegeven te worden aan wat vaak doorgaat voor ‘het kleinste kamertje’. En terecht, want waarom zou je je restaurant alle aandacht geven om juist deze ruimte – die iedereen wel een keer bezoekt – als het ware te vergeten. Met de toiletten kun je juist indruk maken door met een afwijkend of origineel concept te komen. Ze kunnen het onderwerp van gesprek worden en een positieve uitstraling hebben op de totale beleving. Uiteindelijk valt onze keuze op een toilet waar je als het ware een blokje voor om loopt.”

Fotocredit: 123toilet.nl

Fotogeniek

Dat het toilet vaak onderwerp van gesprek vormt, merkt prijswinnaar Hotel W Amsterdam zeker. General manager Igor Buercher: “De toiletten in de bar hebben inderdaad evenveel aandacht gekregen als de rest van ons hotel, met een fantastisch resultaat. Wij krijgen veel positieve respons op de toiletten van onze gasten. Het is een van de meest gefotografeerde plekken in ons hotel, zo zien wij terug op social media.”

Meeslepende ervaring

Verantwoordelijke voor het design van de winnende toiletruimte is architectenbureau Baranowitz + Kronenberg. Alon Baranowitz licht de gedachte achter de inrichting van de ruimte toe: “De openbare toiletten riepen een claustrofobisch gevoel op, vanwege het vrij lage plafond. We hebben dit kunnen voorkomen door een meeslepende ervaring te bewerkstelligen die de fysieke grenzen van de ruimte overstijgt. We creëerden een haast grenzeloze ruimtelijke ervaring, geïnspireerd door de 17e-eeuwse grachtenpanden, met ‘s avonds hun prachtige verlichte ramen”.

Fotocredit: 123toilet.nl

Eerdere winnaars van deze prijs waren Hotel-restaurant Villa Ruimzicht (Doetinchem), Restaurant Fred (Rotterdam) en The College Hotel (Amsterdam). Het Mooiste toilet van Nederland is een initiatief van 123toilet.nl, de marktleidende online groothandel in schoonmaakartikelen. De jury van de prijs bestaat uit: Michael Bartelet (123toilet.nl), Sander Ekhart (MTS-Euro Products), Rico Gerardu (SPHINX Geberit ), Remco Knoester (ecBase), Jetze Paulusma (De Staat van Creatie) en Pieter J. Bogaers.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.