Discover the finest spaces
Delen

The College Hotel Amsterdam: nieuwe eventruimte en restyling

The College Hotel in Amsterdam heeft de afgelopen maanden een grondige restyling ondergaan. Het interieur van het hotel kreeg een stijlvolle update. Daarnaast kreeg de locatie een gloednieuwe evenementenruimte, The Rembrandt Ballroom.

We ontmoeten Gunay Uslu, directeur Project Development bij Corendon Hotels & Resorts, in de vernieuwde lounge van het Amsterdamse hotel. Gunay ontwikkelt de vastgoedprojecten voor Corendon, de vliegmaatschappij die inmiddels hard aan de weg timmert met hotels en resorts. Zo opende zij vorig jaar het Corendon Vitality Hotel in Amsterdam West – “Met de mooiste hammam van Nederland, dat durf ik wel te zeggen” – en nam het bedrijf in het voorjaar de exploitatie van The College Hotel over.

“We wilden vooral niet te revolutionair vernieuwen, want die warme en chique uitstraling waar The College Hotel om bekend staat wilden we behouden.”

College hotel ballroom2

ZalenTheCollegeHotel_45B4529-kopiëren-1024x683

College Hotel lounge

Zonder te sluiten werd het viersterrenhotel verbouwd, beetje bij beetje, een traject dat de hele zomer en een deel van het najaar duurde. Het resultaat is fraai en subtiel. “We wilden vooral niet te revolutionair vernieuwen, want die warme en chique uitstraling waar The College Hotel om bekend staat wilden we behouden. Het open breken en er een grote open ruimte van maken past hier niet, het gebouw heeft nou eenmaal veel kleine nisjes. Die geven het gebouw zijn sfeer. Na de verbouwing heb ik hier veel met de interieurarchitect gezeten, in de lounge, om te kijken hoe de gasten reageren. Ik word er erg blij van.”

Materiaalgebruik

Bij de vernieuwing diende het originele ontwerp en materiaalgebruik als leidraad. De zwarte houten vloer in de lounge werd opgeschuurd en onthulde een prachtige originele houten visgraat vloer. De warme kleuren van de originele muren, de gele en oranje bakstenen, komen terug in het behang, de vloerkleden en de gordijnen, net als de patronen op de gevel. “In de negentiende eeuw wilden landen zich op de kaart zetten als natiestaat, met een eigen onderscheidende cultuur en architectuur – in Nederland was dat de neogotiek en de neorenaissance . Dat zien we terug in de gebouwen uit die tijd, met als bekendste voorbeeld het Rijksmuseum. Dit gebouw komt uit dezelfde tijd. Als je goed kijkt zie je dat de bakstenen in deze muren hoogstwaarschijnlijk van dezelfde maker zijn als bij het Rijksmuseum.”

“De ruimte heeft een fraaie hoge puntdakconstructie met houten dwarsbalken en grote ramen en openslaande deuren naar het terras.”

College hotel ballroom3

Rembrandt Ballroom

Naast een restyling van de lounge, de hotelkamers en de gangen, werd het voormalige restaurant omgebouwd tot evenementenruimte: The Rembrandt Ballroom. Heel vroeger was dit de gymzaal, nu is het een stijlvolle ruimte voor meetings en events. De ruimte heeft een fraaie hoge puntdakconstructie met houten dwarsbalken en grote ramen en openslaande deuren naar het terras. Aan de tuinkant is de originele bakstenen muur in ere hersteld, met de authentieke decoratieve patronen – teruggevonden onder een laag plamuur. Het interieur wordt afgemaakt met een nieuwe vide achterin de ruimte en twee enorme kristallen kroonluchters.

Verder werd het concept van het hotel nog opgepoetst. Het hotel heet The College Hotel vanwege het verleden als schoolgebouw, maar ook omdat veertig procent van het personeel student is. Dat was altijd al zo, maar wordt nu ook gecommuniceerd. “De nieuwe leerlingen dragen sinds kort een badge, met de tekst: ‘Keep calm, I’m learning’. Dat zij leerling zijn is deel van het verhaal en de charme. Op die manier open je heel makkelijk het gesprek met de gasten.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.