Discover the finest spaces
Delen

The Slaak Rotterdam klaar voor gasten

The Slaak Rotterdam, a Tribute Portfolio Hotel van Marriott International, opent deze zomer haar deuren. De voormalige drukkerij van ‘Het Vrije Volk’ is omgebouwd tot een trendy design boutique hotel. Het hotel krijgt onder meer 74 ruime kamers, Restaurant & Bar Didot34 en twee vergaderruimtes. Gasten kunnen hier de charmes van de jaren ’50 ervaren in combinatie met hedendaags comfort. In de periode dat ‘Het Vrije Volk’ in ‘Het Slaakhuys’ gevestigd was, heeft het een belangrijke rol vervuld voor de lokale gemeenschap. “Nu, getransformeerd tot een design boutique hotel, zal het haar rol als ontmoetingsplek opnieuw vervullen”, zegt Melle van Uden, General Manager The Slaak Rotterdam over het hagelnieuwe pand.

Voor meetings en events kun je straks in The Slaak terecht in twee ruimten, die met een knipoog naar de geschiedenis van het gebouw ‘press rooms’ worden genoemd. De ruimten zijn perfect voor kleine presentaties en vergaderingen tot 24 personen. De lunch, diner of een receptie kan verzorgd worden door restaurant en cocktailbar Didot34, vernoemd naar het oude lettertype van de krant. Didot34 biedt een levendige sfeer en viert de jaren ’50 met een actieve programmering zoals de ‘Jazz34’ Nights, ‘On the Records’ Vinyl Sessions en de ‘Sunday Brunch’. Voor meer informele bijeenkomsten en borrels is er de Upper Bar.

Het Slaakhuys

Het Slaakhuys, ontworpen door de Nederlandse architect Jo Vegter, werd gebouwd op de ruïnes van het voormalige pand van de Nederlandse Krant ‘Voorwaarts’, dat verwoest werd op 14 mei 1940 tijdens het bombardement op het centrum van Rotterdam. De bouw van Het Slaakhuys werd in 1954 voltooid. Vanaf dat moment deed de krant ‘Het Vrije Volk’ zijn intrede in het pand. ‘Het Slaakhuys’ is een icoon binnen de Rotterdamse architectuur en werd in 2010 officieel geregistreerd als wederopbouwmonument. “We zijn ontzettend trots dat we op deze plek, een beeldbepalend gebouw als Het Slaakhuys in ere hebben kunnen herstellen”, aldus Paul John de Jong, Directeur Frame Vastgoed en eigenaar van het pand. “We zien het als een eervolle toevoeging aan de stad Rotterdam.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.