Discover the finest spaces
Delen

Glazen zaal wordt nieuwe vergaderlocatie in Tilburg

De ‘Glazen zaal’ uit de Beurs van Berlage zal voortaan onderdeel uitmaken van de Stadshal in Tilburg. De Brabantse gemeente nam de glazen zaal over voor het symbolische bedrag van 1 euro. De zaal wordt opnieuw opgebouwd in de locomotiefhal op de Stadscampus in Tilburg, waar die gebruikt zal worden voor debatten, congressen en exposities.

De gemeente Tilburg is bezig om de oude locomotiefhal en het gebied daaromheen te ontwikkelen tot Stadscampus. Het complex gaat onderdak bieden aan ondernemers, maar ook aan projecten als de Bibliotheek van de Toekomst en de Stadshal. Daarbij horen ook vergader- en werkplekken voor ondernemers. Het voorlopig ontwerp voor het gebied moet in het najaar van 2015 klaar zijn.

Het complex gaat onderdak bieden aan ondernemers, maar ook aan projecten als de Bibliotheek van de Toekomst en de Stadshal”

 

Orkestzaal

De glazen zaal werd in 1990 gebouwd als muziekzaal voor het Nederlands Philharmonisch Orkest, maar raakte in onbruik toen het orkest uit de Beurs van Berlage vertrok. De ontwerpers van de zaal besloten daarom de zaal af te breken en te koop aan te bieden voor 1 euro. In de zaal is plek voor ruim tweehonderd bezoekers. De Glazen zaal kan naar verwachting pas vanaf 2018 in gebruik worden genomen.

[Foto’s: Beurs van Berlage | www.spoorzone013.nl]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.