Discover the finest spaces
Delen

FutureDome Events blijft nog tot 2020 evenementenlocatie

Heb je altijd al een evenement willen geven in een echte gevangenis? Goed nieuws: FutureDome Events, het bedrijf dat de Koepelgevangenis in Breda exploiteert voor evenementen, mag dat nog twee jaar langer blijven doen. De voormalige gevangenis zou oorspronkelijk al eind 2018 haar deuren moeten sluiten. Die termijn is nu verlengd tot december 2020.

De Koepelgevangenis en het omliggende terrein staan al enige tijd te koop en in afwachting van een koper wordt het gehele terrein verhuurd. In het pand zitten diverse tijdelijke huurders. Onder de naam FutureDome zetten ondernemers Robbert-Jan Veldhuijzen en Remco Witberg de locatie sinds augustus 2017 op de markt voor evenementen.

Verschillende locaties

Voor die evenementen heeft FutureDome een indrukwekkend groot terrein tot haar beschikking, met verschillende locaties. De voornaamste locaties zijn De Koepel, De Rechtbank en De Kapel. Het gevangenisterrein in Breda bevat naast deze drie locaties nog vele andere beschikbare ruimten die los of in combinatie met elkaar beschikbaar zijn. Zo is er de monumentale langwerpige vrouwengevangenis en zijn er meerdere authentieke luchtplaatsen geschikt voor buitenactiviteiten. Ook zijn er isoleercellen en is er een theaterzaal die voor de gedetineerden heeft gediend als recreatiezaal.

Bijzonder is dat alle ruimten nog volledig in originele staat verkeren, waardoor het lijkt of de laatste gevangene hier pas de deur uit is gelopen. Het maakt FutureDome tot een unieke locatie en achtergrond decor voor vergaderingen, symposia en congressen, exclusieve rondleidingen, trainingen, workshops, teambuilding, activiteiten en tv- en filmopnames.

De gevangenis en de andere monumentale locaties worden ingezet voor zakelijke meetings en events, maar de locatie wordt ook veel gebruikt voor (spel-)activiteiten. Onder die laatste categorie valt bijvoorbeeld het spectaculaire spel Prison Escape, waarbij deelnemers uit de gevangenis moeten proberen te ontsnappen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.