Discover the finest spaces
Delen

EYE viert tweede verjaardag aan het IJ met Filmbal

De tweede verjaardag van EYE werd op 4 april jl. op bijzondere wijze gevierd tijdens het Filmbal, waar vele prominenten uit de filmwereld aanwezig waren. Het museum blijft een ware magneet: inmiddels heeft EYE meer dan 1,5 miljoen bezoekers mogen verwelkomen voor de bijzondere programmering en tentoonstellingen, en ruim 70 duizend bezoekers voor de functie van EYE als evenementenlocatie.

Black & White Filmbal
De tweede verjaardag van EYE aan het IJ werd op 4 april gevierd met het jaarlijkse Filmbal. Dit jaar organiseerde EYE de Black & White-editie, met een knipoog naar de zwart-witfilm. Ruim 300 dinergasten werden verwend met een sit down-diner in de Arena, en daarna met optredens van Ellen ten Damme, Ramsey Nasr en het Nederlands Dans Theater in Cinema 1. Na de het zaalprogramma werden ruim 600 extra gasten ontvangen voor het feest, die tot in de late uurtjes de verjaardag van EYE vierden. Een mooie mijlpaal in een continu drukke periode voor het filmmuseum.

Overspoeld met aanvragen Sander van Kaam, Sales & Events: “Na twee jaar worden we nog steeds overspoeld met aanvragen. Dit is mede te danken aan de terugkerende opdrachtgevers, maar ook doordat we niet te vergelijken zijn met andere locaties in Amsterdam of Nederland. We merken vaak dat mensen zeer bewust voor ons museumgebouw kiezen, omdat ze de locatie als uitgangspunt nemen voor de creatie van het evenement.”

500 evenementen
In het tweede jaar werden er in EYE ruim 500 evenementen geboekt. Door de variatie in zalen heeft EYE bijna elke opdrachtgever en elk evenement iets te bieden. Ook de publieke functie van EYE blijkt een interessant aanknopingspunt voor klanten, omdat ze met hun evenement een bijdrage leveren aan de stimuleren van de filmcultuur in Nederland. De komende maanden staat er onder andere een tentoonstelling rond David Cronenberg en een Hitchcock-special op het programma. Als evenementenlocatie kijkt EYE uit naar enkele grote evenementen, waarbij het gehele pand een aantal keren exclusief verhuurd is.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.