Discover the finest spaces
Delen

Experiment: powernappen tijdens je beursbezoek

Bezoekers en exposanten van de beurs Aquatech in RAI Amsterdam hebben deze week een primeur. Tijdens het beursbezoek kunnen zij genieten van een dutje in de speciale ‘Auping Powernapping Area’.

Onlangs schreven wij al over ‘Contemplation Spaces’, zoals te zien waren tijdens de Dutch Design Week: plekken waar je tijdens een evenement, congres, of beurs tot rust kunt komen. Ergens lijkt het wel wat op het idee achter de Auping Powernapping Area. In de hectiek van een beurs even een kamertje in, je schoenen uitschoppen en twintig minuten lang wat je zojuist hebt meegemaakt ‘aan de binnenkant van je ogen bekijken’.

Aquatech RAI Amsterdam
Een beurs in de RAI pre-corona. Foto: RAI Amsterdam

Effectiever beursbezoek

RAI Amsterdam ziet een toenemende behoefte aan een rustmoment bij haar bezoekers en exposanten. Vooral voor de internationale bezoekers, die vaak rechtstreeks vanaf Schiphol naar de beurs gaan, kan een momentje de ogen dicht veel toegevoegde waarde bieden. Om die reden heeft de locatie twee slaapkamers ingericht op het balkon van de monumentale Europahal. Bezoekers van Aquatech kunnen zich aanmelden bij een speciale balie en krijgen dan twintig minuten lang een bed om op te liggen.

Het is een experiment waarvan veel wordt verwacht, vertelt Maurits van der Sluis, COO van de locatie. “De fysieke ontmoeting is de meest intensieve en waardevolle vorm van communicatie. Beursdagen zijn vaak zeer intensief, voor zowel de standhouder als de bezoeker. Na een korte powernap ben je extra alert en neem je informatie beter op. Wij denken dan ook dat de ‘Powernapping Area’ bijdraagt aan een effectiever beursbezoek.”

Pilot

Ine Stultjens, manager brand & communications bij Auping voegt toe: “Wij geloven dat een uitgeruste wereld, een betere en mooiere wereld is. Daarom is alles wat we doen gericht op het brengen van rust. Want wie goed geslapen heeft en uitgerust is, presteert en functioneert beter. Wij zijn ervan overtuigd dat een goede powernap ervoor zorgt dat bezoekers van de RAI het meeste uit het evenement halen.”

Tijdens de pilot zijn er twee slaapkamers ingericht, maar als er positieve reacties komen, komen er wellicht nog meer bedden bij een volgende beurs.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.