Discover the finest spaces
Delen

Vier inspirerende innovaties op Dutch Design Week 2017

De Dutch Design Week 2017 is dé plek om inspiratie op te doen voor de evenementenlocatie van de toekomst. Het grootste designevenement van Noord-Europa vindt plaats van 21 tot en met 29 oktober in Eindhoven. Maar met werk en concepten van ruim 2500 ontwerpers, verspreid over honderd locaties, is er genoeg te zien om de hele negen dagen door de stad te struinen. Wij maakten alvast een selectie van vier inspirerende exposities die je niet mag missen.

1. People’s Pavilion – ‘Geleende’ evenementenlocatie

People's Pavilion
Illustratie: bureau SLA & Overtreders W

Het People’s Pavilion op het Ketelhuisplein is een tijdelijke evenementenlocatie, van, voor en door mensen: 100 % geleend. De ontwerpers van Overtreders W en bureau SLA gaven in dit gebouw een hele nieuwe invulling aan circulair bouwen. Het paviljoen is namelijk gemaakt met geleende materialen, van leveranciers, producenten en inwoners uit Eindhoven. Voor de constructie maakten zij gebruik van heipalen, houten balken, gevelelementen, plastic en glas. Na de negen dagen wordt alles weer ongeschonden teruggegeven aan de eigenaren. Tijdens Dutch Design Week 2017 wordt het paviljoen ingezet voor samenkomsten, lezingen, openingen, performances, als hang-out en voor concerten.

2. Contemplation Spaces – Psychologische effecten van ruimte

Tijdens een event of congres snel tot rust komen? Dat is straks misschien mogelijk door een ruimte in de locatie in te richten als ‘contemplation space’. Contemplation Spaces zijn ruimten waar je even kunt loskomen van het hectische dagelijkse leven en je gedachten. Door de eigenschappen van de geselecteerde objecten en installaties waan je je even in een andere wereld. Denk aan rustgevende installaties met water en tactiele materialen, maar ook aan een toepassing van geur en geluid alle zintuigen te prikkelen en de ervaring nog intenser te maken. Concept ontwikkelaar en curator Justine Kontou richt in The Student Hotel Eindhoven een route in naar dit idee, vanuit verschillende uitgangspunten en visies, waaronder architectuur, psychologie en design. Na het afleggen van een route ben je helemaal tot rust gekomen en kan je weer gefocust op pad gaan.

3. Philips Design Tour – Augmented reality tour

Philips Museum
Philips Museum Eindhoven

Hoe kunnen we augmented reality inzetten op een event? Het Philips Museum ontwikkelde een speciale Philips Design Tour om de expositie tastbaar te maken. De tour wordt in december dit jaar volledig in gebruik genomen, maar tijdens Dutch Design Week 2017 kunnen we alvast een sneak preview krijgen van deze innovatieve tour. Met een iPad en Augmented Reality ervaar je de iconische Philips designs, vanaf de start van Philips in 1891 tot en met de innovaties van morgen.

4. Enrichers – Zittend bewegen/bewegend zitten

Enrichers
Foto: Enrichers

Het brein werkt het beste als het lichaam in beweging is. Dat is het uitgangspunt van ontwerpstudio Enrichers, die zich hiervoor baseren op de neurologie. Doordat we vandaag de dag alles zittend doen, hebben we een tekort aan beweging. Enrichers bedacht een oplossing: als we toch al zitten, kunnen we daar niet meer beweging in brengen, bijvoorbeeld een sweatless workout in de trein? Tijdens Dutch Design Week 2017 is een treinstel van een NS-trein ingericht met hun ontwerpen: een tegel waarop je staand in beweging blijft, een waterbank waarop je het voelt als iemand naast je komt zitten – en de drempel om een gesprek aan te knopen wordt verlaagd – en wiebelende kussens waardoor je constant in balans moet proberen te blijven.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.