Discover the finest spaces
Delen

Waar moet je zijn voor jouw kerstuitje?

Ben je nog op zoek naar een leuk kerstuitje, of een bijzondere winterse activiteit? Van een rondvaart door de Amsterdamse grachten tijdens Amsterdam Light Festival, een bezoek aan het Top2000 Café, tot rondjes zwieren over de schaatsbaan bij één van de vele kerstmarkten. Er is deze winter weer van alles te beleven in ons land. Om je te helpen bij de keuze zetten we enkele leuke tips op een rij!

Amsterdam:

De Coolste Baan van Nederland

De Coolste Baan van Nederland vinden we in het Olympisch Stadion in Amsterdam. In deze bijzondere setting is een grote schaatsbaan aangelegd van 400 meter. Ook handig: De Coolste Baan van Nederland heeft diverse mogelijkheden voor events en bijeenkomsten.

Coolste Baan van Nederland

Denk aan exclusief schaatsen op de BNR Business Lane (333 meter) en een hapje of drankje in één van de horecagelegenheden of bij Loetjes speciale restaurant ‘Loetje on Ice’; maar ook een nieuwjaarsborrel, een schaats- of curling-clinic onder leiding van een schaatskampioen of een vergadering behoren tot de opties.

  • Van 18 januari t/m 28 februari 2018. Van 9 t/m 11 maart vindt hier ook het ISU WK Allround 2018 plaats.

Amsterdam Light Festival

Voor het zesde jaar op rij brengt het Amsterdam Light Festival licht naar de donkere Amsterdamse grachten. Maar liefst 36 bijzondere lichtkunstwerken drijven, hangen, staan en zweven in en rond het water. Het is mogelijk om bij diverse rederijen en partners van het festival een rondvaart te boeken, al dan niet in combinatie met een diner of borrel.

ARCO

Of begin je lichtkunsttour met een meeting of event bij één van de evenementenlocaties die meedoen aan het festival. Tot en met 7 januari 2018 is ook een landexpositie te bezoeken op het Marineterrein, gewoon per voet, waar ook van alles te beleven is.

  • Van 30 november t/m 21 januari 2018

Winterparade Amsterdam

Iedere wereldstad heeft een kenmerkend kerstevenement: Winter Wonderland in Londen, Bryant Park Winter Village in New York, en natuurlijk de vele kerstmarkten in Duitsland. De Amsterdamse Winterparade, dit jaar voor het eerst bij RAI Amsterdam, moet uitgroeien tot hét Nederlandse kerstevent.

Rond de kerstperiode wordt de RAI van binnen en buiten omgedoopt tot Winterpark Amsterdam. Je kunt er schaatsen, in een reuzenrad van 50 meter hoog, of in de Winter Wellness met sauna’s en jacuzzi’s. ’s Avonds is het feest bij The Beer Village, met live muziek en dj’s. Of geef je eigen Hütte Fest, en huur een chalet voor een exclusieve feestavond inclusief karaoke, spelletjes, schnaps en glühwein.

  • Van 21 december t/m 1 januari 2018

ICE*Village Amsterdam

Schaatsen, borrelen of curling met uitzicht op het Rijksmuseum: Het Ice*Village biedt de complete winterbeleving op het Museumplein in Amsterdam. Ice*Village wordt ieder jaar bezocht door tienduizenden bezoekers.

De wintermarkt is dé plek om te struinen, met ruim 55 kraampjes met lifestyle, mode, kerstaccessoires, live entertainment en lekker eten. Maar ook groepen kunnen hier goed terecht voor een leuke winterse activiteit op het ijs, een hapje en/of drankje.

  • Van 20 t/m 30 december 2018

WinterParade

Op zoek naar een intiemere setting voor je winterse uitje dan een kerstmarkt? De WinterParade is een bijzondere mengeling van acrobatiek, theater, muziek en film – en intussen kun je genieten van een heerlijk diner aan een 120 meter lange tafel.

WinterParade
Fotocredit: Marjolijn van Dijk

Acrobaten, acteurs en muzikanten vertonen hun kunsten, terwijl ook de koks en serveersters op de immense tafel bezig zijn met het bereiden en serveren van de maaltijden. De WinterParade biedt de mogelijkheid om het spektakel met groepen te beleven, met arrangementen van 25 tot 450 personen.

  • Van 22 t/m 30 december 2017 in de Zuiderkerk, Amsterdam
  • Van 4 t/m 6 januari 2018 in de Grote of St. Bavokerk, Haarlem

Hilversum:

Top2000 Café

Het gezelligste muziekcafé van Nederland staat ook dit jaar in Beeld en Geluid in Hilversum. Vanuit het tijdelijke café in Beeld en Geluid wordt ieder jaar live de Top 2000 van NPO Radio 2 gemaakt. Ook deze winter is er de mogelijkheid om dit bij te wonen.

Fotocredit: Paul Ridderhof

Wie kaarten wil reserveren voor het Café is helaas al te laat, die waren al binnen enkele uren nadat ze in de verkoop gingen uitverkocht. Maar je kunt natuurlijk altijd in de rij aansluiten om een kaartje te kopen voor het eerst beschikbare tijdblok. Het café is geopend van 5 uur ’s ochtends tot en met 3 uur ’s nachts. Liever het Top 2000 Café helemaal voor jezelf? Slechts een paar dagen per jaar, voorafgaand en na afloop van de opnamen is het café in zijn geheel beschikbaar voor verhuur.

  • Van 25 t/m 31 december 2018

Delft:

Winters Delft

Winters Delft kent een lange historie als wintermarkt. Deze winter wordt de schaatsbaan van Delft georganiseerd op een nieuwe locatie, namelijk het evenemententerrein van Lijm & Cultuur, aan de Schieoever.

Winters Delft iQ Events

Het monumentale terrein met de industriële panden van de oude lijm- en gelatinefabriek geeft de wintermarkt een sprookjesachtige uitstraling. De schaatsbaan, de terreinen en het gebouw van Lijm & Cultuur worden door iQ Events en showbedrijf Improve omgetoverd tot een echt winterdorp. Winters Delft biedt iedereen talloze mogelijkheden om actief bezig te zijn, van cultuur te genieten, te loungen, te borrelen en lekker te eten. Daarnaast is er alle gelegenheid voor op maat gemaakte arrangementen voor groepen en bedrijven.

  • Van 8 december t/m 7 januari 2018
X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.