Discover the finest spaces
Delen

Een rondje langs inspirerende evenementenlocaties in Enschede

Wie regelmatig evenementen, congressen of beurzen organiseert, is altijd op zoek naar nieuwe inspirerende locaties. Congresregio Twente organiseerde daarom begin deze maand een inspiratietour langs enkele bijzondere locaties in Enschede. Voor ons een goede aanleiding om in te zoomen op enkele van de evenementenlocaties die deze stad rijk is. Vanwege Universiteit Twente en Hogeschool Saxion gebeurt er veel in Enschede op het gebied van innovaties in gezondheid, veiligheid en duurzaamheid. Een interessante plek dus voor een event. 

Congresregio Twente adviseert, bemiddelt en helpt kosteloos bij het zoeken van een passende locatie voor een congres, vergadering, beurs of ander zakelijk event in Twente. Om organisatoren van zakelijke evenementen kennis te laten maken met de regio organiseert Congresregio Twente regelmatig ‘site visits’ langs verschillende locaties. Een paar weken geleden waren het Wilminktheater, Concordia, de Grote Kerk, Vliegveld Twenthe en het nieuwe U Parkhotel in Enschede aan de beurt. Wat hebben zij te bieden?

Wilminktheater, Enschede
De Holland Casino zaal van het Wilminktheater. Foto: Wilminktheater

Wilminktheater

Het moderne Wilminktheater bestaat uit een aantal locaties die samen aan maar liefst 4000 mensen ruimte bieden. Hierdoor zijn er ontzettend veel mogelijkheden voor events. Het theater zelf heeft zes zalen en foyers te huur voor 150 tot 1800 personen. Niet alleen de technische opties zijn veelzijdig vanwege de eigen theatertechnici, de catering kan ook door het Wilminktheater geregeld worden.

Concordia, Enschede
De Theaterzaal van Concordia. Foto: Annabel Jeuring

Concordia

Bioscoop en theater Concordia richt zich op de wat kleinere gezelschappen tot ongeveer 140 mensen. De theaterzaal, de twee filmzalen en verschillende salons kunnen gehuurd worden voor borrels, presentaties of vergaderingen. Ook is er een auditorium voor lezingen en seminars en een workshopruimte te huur. Concordia werkt samen met een partner voor de catering.

De Grote Kerk, Enschede
De vergaderopstelling in de Grote Kerk. Foto: Jan Nijkrake

De Grote Kerk

De historische Grote Kerk heeft, vanwege de glas-in-loodramen, kroonluchters en vele kaarsen, een bijzondere authentieke sfeer. Het gebouw kan gehuurd worden voor evenementen tot 350 gasten. Ook kunnen er grote diners plaatsvinden. Er is een podium voor bijvoorbeeld live muziek en er zijn horeca faciliteiten.

Vliegveld Twenthe, Enschede
Een van de evenemententerreinen van Vliegveld Twenthe. Foto: Vliegveld Twenthe

Vliegveld Twenthe

Dit voormalige vliegveld, dat nu als evenementenlocatie wordt gebruikt, is enorm. Er zijn tientallen gebouwen (samen 2 hectare) te huur en maar liefst 50 hectare buitenterrein. Zo kun je feesten, vergaderen of lezingen houden in oude hangars, bunkers, een verkeerstoren of een brandweerkazerne. Voor alle soorten events, groot en klein, zijn de mogelijkheden bij Vliegveld Twenthe talloos.

U Parkhotel, Enschede
Artist impression van de lobby van het U Parkhotel. Foto: U Parkhotel

U Parkhotel

Het voormalige Conferentiehotel Drienerburght opent begin volgend jaar als U Parkhotel. Hier zijn straks zes vergaderruimtes, zes conferentiezalen en een grote boardroom op de hoogste etage te huur. Lekker eten kan er ook in het restaurant waar Twentse streekproducten worden bereid. Gasten kunnen eventueel ook blijven slapen in een van de hotelkamers. Een locatie om de komende tijd in de gaten te houden.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.