U Parkhotel: Nieuw conferentiehotel op campus Universiteit Twente
Op de campus van Universiteit Twente wordt een voormalig faculteitsgebouw duurzaam getransformeerd naar een gloednieuw conferentiehotel. Het U Parkhotel, zoals het nieuwe hotel gaat heten, opent in het najaar van 2018.
U Parkhotel komt in het voormalige faculteitsgebouw voor Elektrotechniek en Technische Natuurkunde. Dit gebouw staat al sinds 1965 op de campus van de Universiteit, en wordt nu grondig verbouwd. Na de transformatie is het gebouw een eigentijds hotel waar bedrijfsvoering en wetenschap elkaar ontmoeten.
U Parkhotel
Het nieuwe hotel krijgt 72 kamers, een restaurant met terras, een bar en moderne conferentiefaciliteiten. Op de negende verdieping bevinden zich straks 8 ‘executive’ kamers en een boardroom met een panoramisch uitzicht over de omgeving, een karakteristiek Twents coulisselandschap. De inrichting van het hotel valt te omschrijven als eigentijds en warm.
Universiteit Twente
De ligging van het nieuwe hotel sluit perfect aan op de boulevard van de universiteitscampus. Gasten kunnen daardoor ook gebruik maken van de faciliteiten die de campus biedt op het vlak van sport, cultuur en natuur. Het hotel is op verschillende manieren verbonden aan de universiteit. Marijke Schmand, directeur van het huidige conferentiehotel Drienerburght, vertelt hierover: “De Universiteit Twente is de enige Campusuniversiteit van Nederland. De ligging op deze campus alleen al maakt ons uniek. Daarnaast biedt de samenwerking met de Universiteit ons straks meerdere mogelijkheden. Onze intentie is om een aantal innovaties vanuit de universiteit zichtbaar te maken in het hotel. Daarnaast sluit onze ‘corebusiness’ aan bij die van de universiteit, dit houdt ook het faciliteren van opleidings- en trainingsactiviteiten, vergaderingen en conferenties in.”
Duurzaamheid en kwaliteit is een belangrijk streven in de bouw U Parkhotel. Marijke vertelt: “Doordat het hotel wordt aangesloten aan de stadsverwarming, overal ledverlichting wordt gebruikt en door middel van een warmtewiel besparen we energie. ” Het laatstgenoemde warmtewiel neemt warme lucht op en circuleert dat terug door het gebouw.