Discover the finest spaces
Delen

Deze locaties liggen langs de route van de Nijmeegse Vierdaagse (dag 4)

De Nijmeegse Vierdaagse 2015 is alweer bij ten einde. GreaterVenues volgt de route van een comfortabele afstand en zet de evenementenlocaties waar de lopers langskomen op een rijtje. Op de vierde en laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse, de ‘Dag van Cuijk’, lopen nog 40.298 deelnemers mee. De route leidt deze volhouders via St. Walrick naar Overasselt, Beers, Cuijk,  over een door Defensie gebouwde noodbrug de Maas over naar Mook, Molenhoek, Malden, alvorens zij de laatste meters richting finish afleggen over de St. Annastraat – vandaag omgedoopt in Via Gladiola.

Van der Valk Hotel Cuijk, Cuijk

De deelnemers aan de Vierdaagse hebben vandaag al behoorlijk wat kilometers in de schoenen zitten als het voor ons evenementenlocatie scouts interessant wordt. Via Walrick en Overasselt lopen ze alsmaar zuidwaarts, steken de Maas over naar Grave, dan met de rivier mee, om de Kraaienbergse Plassen heen en naar Cuijk – de grootste plaats die vandaag wordt aangedaan. Zodra zij Cuijk binnenlopen, op een klein stukje van de A73, ligt Van der Valk Hotel Cuijk. Het hotel beschikt over 13 multifunctionele vergaderzalen, voorzien van goede verlichting en klimaatbeheersing, audiovisuele middelen en draadloos internet.

Schouwburg Cuijk, Cuijk

De weg gaat verder door het centrum van Cuijk, richting de Maas, die verderop wordt overgestoken. Maar eerst komen de Vierdaagselopers vlak langs de nieuwste evenementenlocatie van het gebied. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de vernieuwbouw van Schouwburg Cuijk. Een modern theatercomplex waarin de oude monumentale schouwburg is geïntegreerd. Schouwburg Cuijk beschikt over meerdere horecaruimtes, theaterzalen en congreszalen voor de meest uiteenlopende evenementen.In september wordt het nieuwe gebouw officieel in gebruik genomen.

Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen

Het zal de meeste Vierdaagsewandelaars waarschijnlijk ontgaan in het geweld van Via Gladiola. De laatste meters van de vierdaagse worden de ruim 40.000 wandelaars bedolven onder gejuich, gezang en natuurlijk bloemen, dus voor veel anders zullen ze geen oog hebben. Zonde, want aan het einde van deze weg, vlak voor het eindpunt aan de grote rotonde, liggen tegenover elkaar twee prachtige evenementenlocaties. Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging. De Stadsschouwburg van Nijmegen behoort tot de grotere theaters van Nederland, met jaarlijks ruim 100.000 bezoekers voor de voorstellingen en concerten. Concertgebouw De Vereeniging is een in Jugendstil gebouwd monument, qua sfeer het best te omschrijven als stijlvol, sfeervol en verrassend. De locaties werken samen voor evenementen en hebben vele prachtige zalen beschikbaar.

 

Dat was het, de Vierdaagse zit er weer op. Heeft u de eindstreep gehaald, of hebt u net als de meeste afvallers dit jaar op dag 3 de handdoek in de ring gegooid? Gelukkig hebben we de blogs nog. Kijk hier voor de hoogtepunten op evenementenlocatie gebied!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.