Discover the finest spaces
Delen

Column Patrick Roubroeks: Huizen die de verbeelding prikkelen

Hendrick de Keyser is jarig en viert feest. De honderd jarige vereniging opent op 24 juni van 11.00 tot 17.00 uur de deuren van enkele van haar prachtige museumhuizen. Bij die gelegenheid werden wij aangezocht om een campagne te ontwikkelen die dit momentum met impact in de markt kon zetten. Natuurlijk namen wij deze eervolle opdracht aan om deze prachtige, vaak onontdekte parels, op een bijzondere manier aan het publiek te tonen.

Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor het behoud van architectonische of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur in Nederland. De vereniging doet dit door de gebouwen te verwerven en ze vervolgens te restaureren en te verhuren. Eenmaal verworden panden worden nooit meer afgestaan. Zo groeide ‘de collectie’ afgelopen eeuw uit tot een verzameling van ruim 420 panden en complexen verspreid over meer dan honderd plaatsten in Nederland. Er is dus altijd wel een locatie bij u in de buurt.

Hendrick de Keyser Rams Woerthe
Rams Woerthe. Fotocredits: XSAGA / Koen Hauser

Museumhuizen Hendrick de Keyser

Misschien was u er wel eens voor een bijzondere bruiloft, een deftig diner of een prettige presentatie. Het kan ook goed zijn dat u er een keer heeft geslapen. Dat is namelijk allemaal mogelijk bij Hendrick de Keyser. De woonhuizen tonen ons 500 jaar woongeschiedenis in Nederland en staan ons vakbroeders ter beschikking voor bijzondere evenementen en ontmoetingen met mensen. Maar de prachtige panden vertellen ons ook verhalen. Verhalen van toen en nu. Verhalen die het ruimschoots waard zijn om gehoord en doorverteld te worden.

De foto’s die wij ten behoeve van deze activatiecampagne in drie van deze panden mochten maken prikkelen de poëzie bij de kijker. En doen denken aan het fijne werk van ‘de verhalenverteller Tim Walker’ en zijn een knipoog naar de must see film ‘Le Ballon Rouge’ waarin een rode ballon ons op een magistrale reis meeneemt door het Parijs van de vorige eeuw. Fotograaf Koen Hauser maakte ze voor ons en wij zijn er trots op, omdat de beelden en de daarmee samenhangende campagne de verbeelding prikkelen en de fijne historie feestelijk tot leven brengt.

De eerste zes Museumhuizen, waaronder Huis Bartolotti aan de Herengracht 170 (Amsterdam), Rams Woerthe aan de Gasthuislaan 2 (Steenwijk) en Huis Bonck aan de Binnenluiendijk 3 (Hoorn) zijn op 24 juni gratis te bezoeken. De komende jaren worden nog 35 Museumhuizen opengesteld.

Patrick Roubroeks

Patrick Roubroeks is creatief directeur van XSAGA, Staging Brands. Met zijn bedrijf zet hij al meer dan tien jaar merken op een podium en regisseert hun verhalen. Patrick is een ‘maker’ die zich graag laat inspireren door bijzondere mensen, verhalen en locaties. In zijn geschreven column neemt hij ons mee naar deze speciale plaatsen en deelt met ons zijn bijzondere ontmoetingen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.