Discover the finest spaces
Delen

Bijzonder vergaderen en overnachten in monumentale woning Huis Beelaerts

Erfgoedorganisatie Hendrick de Keyser Monumenten, eigenaar van meer dan 400 museumhuizen en evenementenlocaties zoals Buitenplaats Beeckestijn, opende onlangs een bijzonder pand. De monumentale woning Huis Beelaerts in Heusden werd de afgelopen jaren compleet gerestaureerd en is nu te huur als vakantiewoning of bijzondere vergaderlocatie. Het pand uit 1575 is vernoemd naar Heiltje Beelaerts die er in de zeventiende eeuw woonde.

Kunstenares Anne Kimmel schonk de woning in 2018 aan Hendrick de Keyser die het pand daarna uitgebreid restaureerde naar de oorspronkelijke staat. Maar dan wel met de luxe van deze tijd. “Hierdoor is het huis nu een prachtig voorbeeld van de Heusdense restauratiegeschiedenis in de jaren zestig en zeventig, en van hoe wij kijken naar wonen in de zeventiende eeuw”, aldus de erfgoedvereniging.

Huis Beelaerts

De monumentale woning Huis Beelaerts valt meteen op door de karakteristieke trapgevel, kleine ruitjes en rode luiken. Als je naar binnen loopt, kom je in de woonkamer met een grote eettafel die perfect is voor meetings of diners. Via een klein trapje in de voorkamer kom je in de opkamer waar een bank en twee stoelen staan. Deze ruimte kun je bijvoorbeeld gebruiken als break-out. Aan de opkamer grenst ook de keuken die van alle gemakken is voorzien. Heisessie met een select groepje? Dan kun je er ook voor kiezen om de twee slaapkamers op de bovenste verdieping te gebruiken. En als het mooi weer is, vergader je gewoon op de binnenplaats met terras.

Bijzonder: omdat Huis Beelaerts vol historische elementen staat (zoals Oudhollandse tegeltjes, houten vloeren en nisjes bijvoorbeeld), heeft Hendrick de Keyser een speciale podcast over de woning gemaakt. Die gaat over het huis zelf maar ook over de bewoners ervan.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.