Discover the finest spaces
Delen

XSAGA en chef-kok Rik Jansma verzorgen onvergetelijke Night of the Century in DeFabrique

Ossenhaas met tuinbonen, Oosterschelde kreeft en biologische ganzenlever, bijgestaan door het vrolijke klokgeluid van de Domtoren in industriële ruimtes. Afgelopen weken opende de kenmerkende fabriek in Maarssen haar 100 jaar oude deuren voor een unieke ervaring. Night of the Century is een bijzondere samenwerking tussen DeFabrique, XSAGA en restaurant Basiliek. Allen stonden te trappelen om het publiek een aantal dagen weer live te mogen ontvangen en dat gebeurde op spectaculaire wijze.

Als je van de Domstad langs het kanaal richting Maarssen rijdt, zie je de adembenemende contouren van DeFabrique al van een grote afstand. De industriële evenementenlocatie steekt duidelijk af tegen de helderblauwe lucht en is kenmerkend voor de omgeving. Wie goed oplet is getuige van een spannend liefdesspel dat zich ontspint tussen de robuuste fabriek en de Grande Dame van Utrecht, de Domtoren, die aan de horizon schittert. Gasten van Night of the Century konden met eigen ogen genieten van dit spektakel en genoten ondertussen van een heerlijk diner.

Culinaire reis

Michelinsterren chef Rik Jansma kookt al 15 jaar de sterren van de hemel in zijn restaurant Basiliek in Harderwijk. Tijdens Night of the Century neemt hij de gasten mee op een culinaire reis. Letterlijk en figuurlijk. De avond start in een industriële zaal waar de gasten een kleine Domtoren van ganzenpastei en Fries suikerbrood geserveerd krijgen. Tijdens het eten zijn de gasten getuige van de eerste ontmoeting van DeFabrique en de Domtoren. Een theaterstuk wat vertolkt wordt door barry Atsma en Noortje Herlaar.

De rest van de avond beweegt de groep gasten zich door de fabriek. Elke ruimte biedt een andere sfeer en een nieuwe gang. Middels vijf gerechten en bijpassende wijnen leert de groep de hele historie over de locatie kennen waar zij zich bevinden. Een unieke ervaring die alle zintuigen aanspreekt met een spectaculair spektakel wat niet snel vergeten zal worden!

Feest

Night of the Century vindt plaats ter ere aan het 100-jarig bestaan van de fabriek en het 20-jarig bestaan van DeFabrique als evenementenlocatie. Ook XSAGA viert haar 20 jaar jubileum. Een kans die beide partijen hebben aangegrepen. Ze sloegen de handen in een en zette na een lange tijd van corona stilte een prachtig evenement neer. Patrick Roubroeks, creatief directeur van XSAGA vindt het geweldig om op deze manier gasten te mogen ontvangen. Het enthousiasme straalt van hem af. “Het is geweldig om als 20-jaar jubilerende clubs DeFabrique en XSAGA de 100ste verjaardag van deze wonderschone fabriek in Maarssen te kunnen vieren met deze adembenemende experience!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.