Discover the finest spaces
Delen

Column Patrick Roubroeks (XSAGA): ArenA 25 JAAR “het theater mijner dromen”

Het was afgelopen weekend precies 25 jaar geleden, maar wij herinneren het ons nog als de dag van gisteren. Het moment waarop, toen koningin Beatrix, met een ferme ruk aan het oranjelint de doeken, die het directe zicht op het heilige veld blokkeerde ‘als ware het vers gespoten slagroom’, in de slotgracht liet vallen. Trijntje Oosterhuis opende, gekleed in rode jurk, ‘de Zee’ en was daarmee in één klap ‘wereldberoemd’. De F16’s van luitenant Barney Booij (‘U vraagt, wij vliegen’) doorkliefden het luchtruim boven Zuidoost, waarmee niemand in Nederland het kon ontgaan: de Amsterdam ArenA was geopend!

Ik was 25 jaar jonger, werkte bij IDTV en was met een team van jonge ambitieuze honden verantwoordelijk voor de productie van zowel Amsterdam ArenA Pakt uit! als van het klassiek populaire programma Vincerò (De Overwinning), waarin niemand minder dan Andrea Bocelli de aria Nessun dorma zong uit de opera Turandot. Hiermee bracht hij het stadion en iedereen in het stadion in vervoering.

Deze momenten waren het begin van een jarenlange intensieve samenwerking die mij via het concert van Tina Turner en de Champions League Finale tussen Juventus en Real Madrid ook de kleurrijke samenwerking met de organisatie van de Gay Games bracht.

Het Huwelijksfeest van Willem Alexander en Maxima was zondermeer een hoogtepunt in onze samenwerking en ook de lancering van XSAGA dat dit jaar eveneens zijn verjaardag mag vieren. En vergeet ik bijna de vele wedstrijden en kampioenschappen van Ajax die ons brachten bij het onvermijdelijke en historische moment dat de ArenA zijn naam veranderde in de Johan Cruijff ArenA. Ik mocht er gedurende al die jaren in tal van verschillende gedaantes bij zijn. De momenten schreven geschiedenis en staan bij menig bezoeker in het geheugen geëtst.

Nu is de dame uit Zuidoost jarig en wil ik het ‘theater mijner dromen’ bedanken voor de mooie jaren, de geweldige herinneringen en enthousiast uitnodigen om er nog een fors aantal dromen aan vast te plakken.

Patrick Roubroeks

Patrick Roubroeks is creatief directeur van XSAGA, Staging Brands. Met zijn bedrijf zet hij al bijna twintig jaar merken op een podium en regisseert hun verhalen. Patrick is een ‘maker’ die zich graag laat inspireren door bijzondere mensen, verhalen en locaties. In zijn geschreven column neemt hij ons mee naar deze speciale plaatsen en deelt met ons zijn bijzondere ontmoetingen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.