Discover the finest spaces
Delen

Catering Oud Londen verwerft exploitatie van Leeuwenbergh

Nu in april vanwege het gereedkomen van het nieuwe TivoliVredenburg een einde is gekomen aan de overeenkomst tussen Leeuwenbergh en Vredenburg, gaat het gebouw aan het Servaasbolwerk in Utrecht weer verder als zelfstandig podium voor culturele en representatieve activiteiten. De exploitatie van de voormalige kerk, die de afgelopen zes jaar fungeerde als dependance van Muziekcentrum Vredenburg, komt in handen van Catering Oud London.

Gezonde toekomst
Om verzekerd te zijn van een financieel gezonde toekomst (en dus instandhouding) van Leeuwenbergh heeft het bestuur van de Stichting Vrienden van Leeuwenbergh gezocht naar een zakelijke partner, die met respect en liefde voor gebouw en omgeving de exploitatie van Leeuwenbergh ter hand kan nemen. Na uitvoerige en kritische afwegingen is de Stichting een samenwerking aangegaan met Catering Oud London. “Dit bedrijf heeft bewezen op verantwoorde wijze eigenaren van andere monumentale gebouwen in Utrecht te ‘ontzorgen’ van de exploitatie”, zegt Hans Herremans, voorzitter van de Stichting. Catering Oud London is onder meer actief in het Academiegebouw en de Faculty Club (onderdeel van het Academiegebouw), het Universiteitsmuseum/de Oude Hortus, Sterrenwacht Sonnenborgh, het Maltezerhuis en in de Fundatie van Renswoude aan de Agnietenstraat.

Stijl en allure
De afgelopen maanden heeft het bestuur van de Stichting Vrienden van Leeuwenbergh zich beraden op de vraag hoe precies aan de toekomst van het gebouw moest worden vormgegeven. Uitgangspunt daarbij was en is, dat Leeuwenbergh een cultuurhuis moet blijven met activiteiten die passen bij de stijl en allure van het gebouw en van de omgeving. “Die functie heeft Leeuwenbergh al sinds 2004”, aldus Herremans.

“Zeker na de ingrijpende verbouwing van 2007 heeft Leeuwenbergh zich bewezen als één van de mooiste culturele accommodaties in het centrum van de stad.”

 

Welkome uitbreiding
Catering Oud Londen uit Zeist beschouwt de exploitatie van Leeuwenbergh als een welkome uitbreiding van de activiteiten in Utrecht. “We zijn blij dat we hier kunnen gaan werken”, zegt Erik van Dijk, directeur van de cateraar. “In goede samenwerking met de Vrienden van Leeuwenbergh gaan wij in het gebouw activiteiten verzorgen, die qua stijl en schaal passen bij zowel Leeuwenbergh zelf als bij de omgeving. Wij weten heel goed hoe we met zo’n prachtig gebouw moeten omspringen.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.