Discover the finest spaces
Delen

TivoliVredenburg officieel geopend door Koning Willem-Alexander

Niemand minder dan Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft donderdagavond het startschot gegeven voor de opening van TivoliVredenburg. Met een luide gongslag onder een regen van goudsnippers opende de koning in de Grote Zaal persoonlijk het gloednieuwe muziek- en evenementencentrum.

“U bent het natuurlijk gewend om in een paleis te wonen,” sprak directeur Frans Vreeke de Koning toe. “Maar voor ons is het nog nieuw, en tot zover bevalt het prima.” Zo’n 1.600 gasten waren getuige bij de officiële opening, waaronder sponsors, zakelijke partners en bevriende relaties. Koning Willem-Alexander was niet de enige eregast: o.a. zanger Thé Lau gaf samen met Paskal Jakobsen en zijn band The Scene zijn allerlaatste concert, voor een besloten groep fans en vrienden.

Mensen bijeenbrengen
De koninklijke avond vormde de kers op de taart van een uitgebreide publieke openingsceremonie, waarbij meer dan een week lang muzikanten en fans uit elk denkbaar genre bijeengebracht werden. “De koning uitnodigen gaat natuurlijk niet zomaar,” licht senior commercial manager Martijn Dekker toe. “Dat Willem-Alexander toch heeft besloten naar de opening van TivoliVredenburg te komen, is niet alleen een grote eer. Het is ook zijn erkenning dat TivoliVredenburg een plek is die mensen dichter bij elkaar brengt, dwars door subculturen of andere grenzen heen.”

Vreeke sprak de ambitie uit verschillende publieksgroepen bijeen te brengen, door liefhebbers van alle genres met vijf verschillende zalen onder één dak te faciliteren.

 

Geopend voor de zakelijke markt
Die bindende functie vervult TivoliVredenburg niet alleen voor het publiek. Ook voor zakelijke evenementen zijn de deuren van Hertz, Ronda en de andere zalen inmiddels geopend. Dekker: “We verwelkomen al gasten voor productpresentaties en congressen sinds vakbeurs ‘event 2014’ in april, toen we na die beurs een grootse afterparty hielden voor de zakelijke markt in TivoliVredenburg. We hebben inmiddels al zo’n veertig zakelijke evenementen gehad, van kleine congressen in de knusse zaal Hertz tot grote productpresentaties op de grote binnenplaats, die dienst doet als ‘zesde zaal’.

Warmgedraaid
De opening markeert tevens het einde van een proefperiode waarin alle plooien van de gloednieuwe locatie werden opgespoord en gladgestreken. “Bij een gloednieuwe organisatie in een gloednieuw gebouw, wilden we alles getest en geperfectioneerd hebben voor het begin van het nieuwe seizoen. Het ging vaak om kleine details waar onze gasten weinig van merkten, maar die voor ons achter de schermen tot verbeteringen hebben geleid. Inmiddels zijn we volledig klaar om iedereen te ontvangen en elk denkbaar event vlekkeloos te organiseren of te hosten.”

De reacties op de eerste evenementen zijn dan ook positief.

 

“Vanwege het prachtige werk van de architecten prijst het gebouw zichzelf al aan. Bovendien bieden we een zeer centrale locatie die vanuit heel het land goed te bereiken is. Dat heeft een partij als Samsung overtuigd om o.a. de grootschalige perspresentatie van de Samsung Galaxy S5 bij ons te organiseren, tegen de ongeschreven regel in dat dergelijke presentaties per definitie in de hoofdstad ‘moeten’. Zij toonden zich na afloop zeer tevreden over dat besluit, met een opkomst die hoger uitviel dan gemiddeld.”

Alles is mogelijk
Dekker verwacht dat TivoliVredenburg het komende jaar ruimte zal bieden aan zo’n negenhonderd concerten, shows en evenementen. “Omdat onze zalen ook afzonderlijk te huur zijn, hebben we voldoende capaciteit om meerdere events tegelijk te laten plaats vinden. Vanwege de unieke eigenschappen van de verschillende zalen en de flexibiliteit om deze in te richten naar de wensen van de organisator, kunnen we bovendien een ongelooflijke diversiteit aan evenementen bieden. Zelfs auto-introducties voor autofabrikanten zijn mogelijk, dankzij de transportliften die auto’s en andere goederen naar elke verdieping kunnen brengen. We willen dan ook iedereen met een event voor ogen van harte uitnodigen voor een kopje koffie en een rondleiding. Als een evenement bij ons niet mogelijk blijkt, hoef je niet verder te zoeken: dan is het nergens mogelijk…”

Fotocredits: Femous Productions

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.