Discover the finest spaces
Delen

Event Case: AB InBev swingt de pan uit bij TivoliVredenburg

Locaties komen pas echt tot leven tijdens een event! Daarom licht GreaterVenues de mooiste locaties uit in de rubriek Event Case. Bij TivoliVredenburg is het goed toeven als je van pop-, symphonische- of jazzmuziek houdt. Maar het muziekgebouw in Utrecht staat ook met stip op 1 als het gaat om zakelijke events. Een goed voorbeeld daarvan was de Commercial Growth-meeting van AB InBev op 28 maart. Met Danny Dahlhaus (Event Coördinator NL bij AB InBev) en Tim van Kooten (salesmanager bij TivoliVredenburg) kijken we terug op dit zeer geslaagde business-event. 

Een leven lang muziek voor iedereen, eigentijds, vooruitstrevend en vernieuwend. Dat is het verhaal wat TivoliVredenburg graag vertelt aan iedereen die het horen wil. Met bijna 1,5 miljoen bezoekers en meer dan 1.500 muzikale en 150 zakelijke producties per jaar is TivoliVredenburg het grootste muziekpodium van Nederland en wereldwijd uniek in zijn soort. In het iconische pand bevinden zich zes zalen en evenzoveel tussenruimtes en pleinen. Van Billie Eilish tot Iggy Pop, van Goldband tot violiste Janine Janssen, van Antoon tot sterdirigent Lorenzo Viotti  tot doorgewinterde muziekliefhebbers bij festivals als Transition en Le Guess Who?: bij TivoliVredenburg voelt iedereen zich thuis. Dat geldt zeker ook voor de zakelijke bezoekers van kennisevents, teambuildingevents, brandevents en relatie-events die het muziekgebouw vlakbij Utrecht Centraal en 3000 parkeerplaatsen om de hoek prima weten te vinden. Zo ook brouwerijketen AB InBev, die een inspirerende locatie voor hun jaarlijkse Commercial Growth-meeting zocht.

TivoliVredenburg

Salesmanager Tim van Kooten van TivoliVredenburg kijkt met plezier terug op de dag waarop AB InBev te gast was: “Het was een hele gezellige dag. De directieleden en sales- en marketingafdelingen van alle merken van AB InBev Benelux en Frankrijk kwamen bij ons met zo’n 800 medewerkers bij elkaar om te praten over het afgelopen jaar en vooruit te blikken op de toekomst.”

AB InBev is voor TivoliVredenburg sowieso een bekende partij, want het is de vaste leverancier van het bier dat in het muziekgebouw geschonken wordt. Van Kooten daarover: “Sinds de opening van ons nieuwe gebouw in 2014 is AB InBev al onze vaste bierpartner. Dus de relatie was er al. De aanvraag voor de Commercial Growth-meeting kwam in eerste aanleg binnen via de Belgische evenemententak van het concern. Vervolgens kwamen ze hier langs om de locatie te bekijken en daarna ging het snel. Eigenlijk waren ze meteen verkocht. In 2014 hadden we ze ook al over de vloer voor een vergelijkbaar event, dus bij AB InBev wisten ze al een beetje wat ze konden verwachten.”

Let’s rock!

De dag begon in de grote zaal van TivoliVredenburg met het plenaire programma, waarbij de actuele situatie van alle merken van AB InBev werd besproken. Het thema was ‘Let’s rock!’ en geheel in die stijl was er ook een podium opgebouwd. Van Kooten daarover: “Er zat ook heel veel muziek in het programma. Al bij de opening stond er een band op het podium. Die speelde bij iedere spreker een intro en dat zorgde – samen met de andere muzikale intermezzo’s – voor een dynamische sfeer. Aan het einde van de middag verplaatste het gezelschap zich naar boven voor een Walking Dinner in Park 6. Rond 21 uur begon het slotfeest in de Ronda met onder meer een deejay.”

Van Kooten was in zijn nopjes met de reacties van zijn gasten: “Ik merkte dat het voor hen echt een leuke ervaring was omdat ze  eigenlijk op drie momenten van de dag een ander TivoliVredenburg hebben gezien en dat op die manier de veelzijdigheid van onze organisatie en het gebouw wel echt goed naar voren kwam. De Commercial Growth-meeting wordt ieder jaar om de beurt in een ander land gehouden, dus dat is dan hopelijk in 2027 weer bij ons.”

Achthonderd gasten

Danny Dahlhaus (Event Coordinator NL bij AB InBev) speelde dit keer dus een thuiswedstrijd. Hij had het goed naar zijn zin bij TivoliVredenburg: “Het merendeel van de 800 medewerkers uit de Benelux en Frankrijk brachten we onder in hotels want die moesten natuurlijk een plek hebben om te overnachten. Maar dat is in Utrecht geen probleem. Het programma bij TivoliVredenburg zat prima in elkaar. ’s Ochtends de ontvangst en vanaf 11 uur diverse presentaties van onze verschillende merken, daarna de lunch en het vervolg van de presentaties. Allemaal super geregeld en ook over het diner en avondfeest waren we erg enthousiast.”

Over de afstemming met TivoliVredenburg is Dahlhaus ook zeer positief: “Daar waren we zeer over te spreken. Alles verliep erg soepel en professioneel. In de voorbereiding zijn we drie keer op locatie geweest om te kijken en te overleggen. Daarnaast was er veel contact via de mail en telefoon. Maar het klopte allemaal: van de logistiek tot het eten en drinken maar zeker ook de techniek. Muziek is natuurlijk de specialiteit van TivoliVredenburg, dus alles voor het optreden van de rockband was al in huis. Dat is een van de grote voordelen van deze locatie: het geluid is meer dan uitstekend.”

Perfect event

En tsja: het eindfeest… Wat kan Dahlhaus daar anders over zeggen dan dat het heel gezellig was: “We zijn natuurlijk niet voor niets bierbrouwer dus er is zeker een glaasje gedronken. Overdag was dat trouwens alcoholvrij bier, want dat hebben we vanzelfsprekend ook in ons portfolio. Al met al was het een perfect event met TivoliVredenburg als meer dan uitstekende gastheer. Het is gewoon een hele fijne partij die goed meedenkt en zorgt dat alles picobello geregeld is zoals afgesproken. Dus niets dan complimenten. Daar hebben we ook op geproost. Met een biertje van AB InBev natuurlijk!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.