Discover the finest spaces
Delen

Sneak Preview: Novotel Amsterdam Schiphol Airport

Een kans om het nieuwe Novotel Amsterdam Schiphol Airport als eerste te bekijken, dat laat je natuurlijk niet schieten. Donderdag verzamelden genodigden van media in de MICE markt zich bij het gloednieuwe hotel in Hoofddorp voor een eerste blik naar binnen. 

Het hotel heeft een erg open uitstraling, dat is wat het eerste in het oog springt. De check-in gebeurt aan kleine statafels bij de entree, waarna we langs de bar de lounge in lopen. De begane grond bestaat uit één grote, multifunctionele ruimte – op creatieve wijze opgedeeld in meerdere delen.

13_5

Groen

Het middelpunt van de ruimte vormt een hoog atrium, met glazen wanden en grote dakramen. Centraal in het atrium vinden we een grote boom, waardoor de ruimte eerder aan een dorpsplein doet denken dan aan een hotellobby. Rond de boom hangen sfeervolle lampjes van het plafond naar beneden. In dezelfde ruimte vinden we de bar en het restaurant. De tafels staan speels door de ruimte, onder en rond de boom. Het groen van de boom vinden we ook terug op de wanden, die op sommige plaatsen begroeid zijn met klimplanten.

1.700 vierkante meter aan vergaderruimte

Op de eerste etage vinden we het conferentiecentrum. Hier ligt 1.300 vierkante meter aan vergaderruimte, verdeeld over zeventien ruimtes. Kleine boardrooms en grotere vergaderzalen liggen verspreid over de verdieping, waarvan de gangen rondom het atrium lopen. Door hoge ramen kijken we uit over het restaurant en de lobby. Op iedere hoek van de publieke ruimtes vinden we een pantry met keukentafel. Een houten vloer en kasten met decoratieve elementen geven het geheel een huiselijke sfeer.

HÔTEL NOVOTEL ROTTERDAM BRAINPARK-1134

In het interieur van het hele hotel zijn verwijzingen naar de Nederlandse kunst en cultuur te vinden. Soms overduidelijk, maar wie goed kijkt vindt de verwijzingen ook in de details. Zo is beeldmateriaal van het Rijksmuseum op creatieve wijze in het interieur verwerkt, van het patroon in het tapijten tot uitvergrote portretten op de wanden.

Duurzaam karakter

In het hotel wordt veel aandacht besteed aan een duurzaam karakter. Zo liggen de ramen van het gebouw diep in de gevel en zijn ze smal en verticaal van vorm. Op die manier hoeft minder energie verbruikt te worden aan de koeling. Ook maakt het hotel geen gebruik van shuttleservice van en naar het vliegveld, maar wordt het gebruik van de trein gestimuleerd. Dat is ook niet zo gek: het station ligt op 200 meter afstand.

[box title=”Highlights:” type=”whitestroke” pb_margin_bottom=”no” width=”1″ el_position=”last”]• Het hotel heeft 652 dagelijkse verbindingen met de luchthaven (trein: 4 min, bus: 9 min)
• Station Hoofddorp ligt op 200 m van het hotel
• Het hotel heeft 1.300 m2 aan vergaderruimte en 17 zalen
• Alle ruimtes hebben daglicht
• Gratis WiFi, een iMac hoek en een hypermodern fitnesscentrum
[/box]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.