Discover the finest spaces
Delen

Aan buzz geen gebrek in nieuwe B House van Novotel Hoofddorp

Wie had gedacht dat zich midden tussen de hoge gebouwen van Hoofddorp een groene kas zou bevinden? The B House, onderdeel van hotel Novotel Amsterdam Schiphol Airport, is sinds kort geopend en gaat zich richten op nieuwe markten. De duurzame evenementenlocatie is ideaal voor bruiloften, privé diners of zakelijke events.

Zodra je de groene kas in stapt, heb je het idee dat gemoedelijke bijen je zo tegemoet vliegen. Voorheen woonden er namelijk 500.000 exemplaren op de plek waar nu The B House staat en dat zie je terug in het design van de kas. De zwarte constructie van staal en alle glazen ramen geven de kas een natuurlijk gevoel. Naast alle planten die moeiteloos groeien en de lampenkappen die lijken op bijenkorven, is de kas ook voorzien van alle laatste audiovisuele technieken. De grote LED wall van bijna 15 m2 valt in de groene achterwand haast niet op, tot het speakersysteem aangaat en je de muziek van alle kanten om je heen hoort. Als gast of organisator kan je zelf de techniek bedienen. Een intiem moment met je gasten? Met een druk op de knop schuiven de plafondgordijnen dicht en in een mum van tijd zijn ze als je dat wil weer geopend.

Duurzaamheid

“Ons doel is om nieuwe markten te betreden. We willen echt gaan voor de hippere doelgroep,” vertelt General Manager Floris Licht op het terras van het Novotel waar The B House deel van uitmaakt. Het hotel is volledig gericht op duurzaamheid. “Ik vind het vanuit mezelf als persoon belangrijk om op deze manier met de natuur om te gaan. We hebben allerlei producten die gemaakt zijn van de honing van onze bijen. In de keuken hangen camera’s die scannen wat voor eten wordt weggegooid. De volgende keer dat het besteld wordt, speelt het systeem daarop in en bestellen we minder. Zo gaan we voedselverspilling tegen.” De catering voor meetings en events kan volledig verzorgd worden, waarbij je dus geen zorgen hoeft te maken om verspilling of milieuvervuiling.

Vergaderen

Het Novotel telt 17 ruime vergaderzalen, maar dankzij de bouw van The B House worden de mogelijkheden flink uitgebreid. “De sfeervolle verlichting en groene decoratie zorgen voor een unieke ambiance,” aldus Charlotte Booy, Sales Manager van het hotel. “Die sfeer zal zeker indruk maken tijdens een droombruiloft, diner of car launch.” Want ook voor die laatste ben je hier op de juiste plaats. In de groene wand zitten deuren die toegang geven tot de garage. Op die manier rijd je met gemak een auto The B House in.

Je vraagt je misschien af: en de bijen dan? Die wonen nu op het dak en voorzien het hotel van honing die gebruikt wordt in de keuken. “We laten ook nog twee nieuwe kolonies plaatsen in de buitenruimte tussen de kas en de foyer.” Aan buzz is er dus geen gebrek in The B House als evenementenlocatie!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.