Discover the finest spaces
Delen

Oseven experimenteert er op los in het A Lab

Het A Lab in Amsterdam Noord opende woensdag haar deuren voor het publiek. De nieuwste eventlocatie van Amsterdam is nu te huur voor vergaderingen, lezingen en andere zakelijke evenementen tot 150 man.

Experiment

Ooit experimenteerden hier de onderzoekers van Shell met nieuwe brandstofformules, en later nam de  Occupybeweging er haar toevlucht. Nadat in 2012 de laatste krakers het oude laboratoriumgebouw verlieten, kwam het in handen van Codum – eigenaar en exploitant van acht panden in Rotterdam en Amsterdam.

“Gelegen in de schaduw van de Shell-toren is het A Lab een aansprekende locatie”

Onder de naam A Lab biedt het gebouw onderdak aan 300 startende ondernemers op het gebied van media & tech, met alle faciliteiten en ondersteuning die zij nodig hebben. En nu is het ook toegankelijk voor zakelijke evenementen. Cateraar Oseven had de primeur om als eerste gebruiker van de event space in het nieuwe jaar in te luiden. De twee bedrijven zijn in gesprek over een blijvende samenwerking.

Laboratoriumsfeer

Voor de gelegenheid had de cateraar het souterrain volledig in laboratoriumsferen gebracht: de gangen gehuld in een gekleurde nevel, de bar gevuld met reageerbuisjes en kleurrijke cocktails. En de nieuwste experimentele hapjes van Oseven.

Baanbrekende activteiten

Locatiemanager Anne van der Meij keek woensdag tevreden rond in de door Oseven speciaal omgetoverde evenementenzaal. Gelegen in de schaduw van de Shell-toren is het A Lab een aansprekende locatie, zegt van der Meij. “Er gebeurt zoveel baanbrekends. Hiernaast ligt het Eye, en hierachter wordt een grachtenpand ‘ge-3d-print’. Er zit hier heel veel creativiteit.”

[Foto’s: Codum.nl; Oseven.nl]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.