Discover the finest spaces
Delen

Maritim Amsterdam wordt grootste congreshotel van Nederland

Amsterdam is over enkele jaren een enorm congreshotel rijker. In Noord, op het terrein Overhoeks verrijst in 2018 een congreshotel met 33 verdiepingen en een hoogte van 110 meter. Het hotel verwacht ongeveer 360.000 bezoekers per jaar.

Grootste congreshotel

Congreshotel Maritim Amsterdam wordt een gebouw van 52.000 vierkante meter en krijgt 600 kamers met vier sterren. Met faciliteiten voor een kleine 5.000 congresbezoekers wordt het een van de grootste congreshotels van Europa en het vlaggenschip congreshotel voor Maritim Hotels wereldwijd.

• 110 meter hoog, 33 verdiepingen

• Op twee na hoogste gebouw van Amsterdam

• Grootste congreshotel van Nederland

• Ruimte voor 4.750 congresbezoekers in 19 conferentiezalen

• Grootste zaal biedt plaats voor 2.300 personen.

• Exclusieve viplounge op bovenste verdieping

• 6 multifunctionele “Private Business Offices”

• 600 kamers met vier sterren

Het gebouw krijgt maar liefst 19 congres- en vergaderzalen, met uitstekende logistiek. De grootste congreszaal biedt plaats aan 2.300 gasten, in een andere zaal kan men straks 1.300 gasten kwijt. Samen met nog een aantal kleinere congres- en vergaderzalen biedt Maritim Amsterdam ruimte aan 4.750 congresbezoekers.

Exclusieve viplounge

Behalve congreszalen komt er ook een exclusieve viplounge op de bovenste verdieping, met een adembenemend uitzicht over het centrum van Amsterdam, en komen er zes multifunctionele ‘Private Business Offices’.

Maritim Amsterdam

Iconisch

Op Overhoeks staan al enkele iconische gebouwen, zoals het EYE en A’DAM Toren. Het gebouw van Maritim Amsterdam wordt ontworpen door Team V Architectuur en ontwikkeld door de Oostenrijkse projectontwikkelaar IES. De oplevering van de gebouwen wordt in 2018 verwacht. Na de bouw is de hoteltoren het derde hoogste gebouw van Amsterdam. Alleen de Rembrandttoren en de Mondriaantoren zijn hoger.

[Beeldmateriaal: Team V Architectuur | Congreshotel Maritim Amsterdam]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.