Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe 4D-attractie THIS IS HOLLAND geopend

Amsterdams nieuwste attractie is deze week geopend. In Amsterdam Noord laat THIS IS HOLLAND haar bezoekers Nederland vanuit vogelvlucht bewonderen. De nieuwe attractie biedt een 4D-filmbeleving, zonder dat je een bril op hoeft te zetten. 

In THISISHOLLAND neem je met veertig bezoekers tegelijk plaats op een bewegende bank, voor een groot bolvormig scherm. Op het scherm zijn beelden te zien die eerder dit jaar werden opgenomen vanuit een helikopter, van alle highlights van het land. Zo scheer je in je stoel over onder meer de Zaanse Schans, langs de Euromast in Rotterdam, en over de tulpenvelden.

Special effects

Nu zagen we bolvormige schermen natuurlijk al vaker; het 4D-effect zit in de verrassende special effects, waardoor het ook daadwerkelijk voélt alsof je over al die attracties scheert. Blowers blazen wind in je gezicht in de bijpassende geuren van het landschap. Je ruikt de bloemen als je over de tulpenvelden raast, en als je over de onstuimige Noordzee vliegt spetteren de woeste golven in je gezicht. Dit maakt THISISHOLLAND een hele andere filmbeleving.

THIS IS HOLLAND

Wanneer je na zo’n negen minuten weer met beide benen op de grond staat, kun je in alle rust bijkomen en napraten in de Holland lounge. Hier kun je nog even napraten over de ‘vlucht’ en kan je extra informatie vinden over de interessante punten in de film.

De beelden voor THIS IS HOLLAND werden geschoten door de makers van De Nieuwe Wildernis, de bekende Nederlandse natuurfilm uit 2013. Met een helikopter schoten de filmmakers ruim 32 uur aan beeldmateriaal van Nederlandse Werelderfgoederen, tulpenvelden, Amsterdamse grachten en andere oer-Hollandse taferelen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.