Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe eventlocatie Ferro Dome wordt de Rotterdamse ‘HMH’

In een oude gashouder bij de Keileweg in het Vierhavensgebied opent dit jaar nog een nieuwe evenementenhal haar deuren: de Ferro Dome. “Vergelijk het met de Heineken Music Hall”, aldus Brian Bout, een van de initiatiefnemers in het AD.

Proefdraaien
6000 bezoekers kunnen vanaf eind december een half jaar lang bij de Ferro Dome terecht voor dance-events, concerten en evenementen. In eerste instantie voor de zakelijke markt. Daarna sluit de Ferro Dome in de zomer tijdelijk haar deuren voor een grote verbouwing met als doel om per december 2015 op volle kracht te draaien. Tenminste voor de komende 15 jaar, zolang de pachtovereenkomst met eigenaar en mede-initiatiefnemer DHG loopt.

“6000 bezoekers kunnen vanaf eind december bij de Ferro Dome terecht voor dance-events, concerten en evenementen.”

 

Kippenvel
Voor concerten en evenementen heeft Rotterdam twee bekende locaties: de Maassilo en Ahoy. “Daartussen zit niks. Dat is toch te gek voor woorden in zo’n stad”, aldus Bout, naast initiatiefnemer ook directeur van UDC, organisator van Dance Valley en GO Apres Ski!. Als Amsterdammer viel zijn oog op de mogelijkheden van de markante Rotterdamse oude Ferro-fabriek. “Ik kreeg kippenvel toen ik er voor het eerst binnenliep.”

Kapers op de kust
Er was veel belangstelling voor de loods, die met ruime parkeergelegenheid, het metrostation Marconiplein om de hoek en weinig huizen in de buurt een geschikte evenementenlocatie is. Toch is het de huidige initiatiefnemers gelukt om de concurrentie en geïnteresseerden voor de Ferro Dome achter zich te laten. Zij gaan samen met Paul Stiekema, voormalig directeur van de HMH, aan de slag met de verbouwing van dé nieuwe concert- en eventlocatie van Rotterdam.

[Foto’s: Ferro Dome]

Ferro Dome
X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.