Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe eventlocatie Jardin d’Hiverre opent in Baarn

De nieuwe evenementenlocatie Jardin d’Hiverre is onlangs geopend in Baarn. Het is de nieuwste locatie van Bomencentrum Nederland, die midden in het groen staat. De locatie is volledig opgebouwd uit glas, hout en staal en is geheel klimaatneutraal. In de locatie worden evenementen tot 400 bezoekers gehouden.

Jardin d’Hiverre opende begin 2017 in Bomencentrum Nederland. De evenementenlocatie is gebouwd met een duidelijk uitgangspunt: zo veel mogelijk gebruik maken van de aanwezige natuurlijke licht- en energiebronnen. Het gebouw bestaat voor het grootste deel uit glas en hout. Zelfs het dak is gemaakt uit glas – geen normaal glas, maar groen glas, wat de warmte van de zon dempt. De muren zijn dan weer juist van helder glas gemaakt, zodat de groene omgeving mooi binnenkomt. Vanuit de locatie heb je rondom een prachtig uitzicht over de omringende vijvers en bomen. Het gebouw is een knipoog naar oranjerieën, zoals die vroeger veel in Europa te vinden waren.

‘Jardin’ en ‘Catalpa’

Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen. Gasten worden ontvangen in de multifunctionele bovenverdieping, ’Jardin’. Deze ruimte heeft mogelijkheden voor ontvangst- en culinair entertainment, maar kan ook ingericht worden als expositieruimte of showroom. Hoge deuren maken het mogelijk om auto’s naar binnen te rijden. In het souterrain van het gebouw zit een andere eventruimte, genaamd ‘Catalpa’. Deze ruimte leent voor verschillende zakelijke, inhoudelijke en feestelijke doeleinden. In de gehele locatie is plek voor bijeenkomsten tot ruim 400 bezoekers.

Duurzaam

Tijdens de bouw is veel rekening gehouden met het milieu. Hans Blokzijl, eigenaar Bomencentrum Nederland vertelt hierover: “Er is gekozen voor een speciaal, CO2-bindend soort hout, dat van zichzelf zorgt voor minder uitstoot. Naast de energiebesparende maatregelen speelt vooral het slim uitgedachte ontwerp een grote rol in de klimaatneutraliteit. Grote oppervlakken van glas zorgen ervoor dat het gebouw verwarmd wordt door de zon. Aan de zuidkant van de locatie zijn bomen geplant van tien meter hoog, die in de zomer een natuurlijk zonnescherm zijn; in de winter laten ze de zon gewoon door.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.