Discover the finest spaces
Delen

Meer locaties op landgoed Paleis Soestdijk beschikbaar voor events

De gebouwen van de Parade, onderdeel van het landgoed van Paleis Soestdijk, zijn sinds kort te huur voor evenementen. De Stadstuin, dat bedrijfsruimten in Utrecht verhuurt aan ondernemers, beheert de gebouwen aan de Amsterdamsestraatweg in Baarn. Een deel van de ruimten in de gebouwen kan gehuurd worden als bedrijfsruimte en de rest is beschikbaar voor evenementen, meetings, televisie opnames, fotoshoots en presentaties. 

Het Parade-gebied was vroeger de plek waar het personeel van het paleis woonde of werkte. Zo staan er verschillende soorten woningen, maar is er ook een garage en een gebouw waarin de stallen zaten. De ruimtes die nu te huur zijn, variëren tussen de 15 en 100 vierkante meter. De stallen waren ook al eerder beschikbaar voor events. Deze ruimte kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor een receptie of een diner. Ook is een van de gebouwen in het gebied sinds juli het kantoor van de Nederlandse Orde van Uitvinders (NOVU). Door de samenwerking met De Stadstuin is de hele Parade nu beschikbaar om in te werken of om een bijzonder event te creëren.

Paleis Soestdijk

In december 2017 werd de MeyerBergman Erfgoed Groep, bekend onder meer van de Westergasfabriek, eigenaar van landgoed Paleis Soestdijk. Sindsdien is een groot deel van het landgoed te huur voor events of vergaderingen. In het paleis zelf zijn vier zalen beschikbaar voor lezingen, presentaties, borrels, recepties of diners. Verder is de Watertoren te huur voor bijvoorbeeld workshops, de Oranjerie voor events met grotere groepen en de stallen in het Parade-gebied voor recepties, zoals hierboven al werd genoemd.

De catering kan verzorgd worden door het restaurant in de Oranjerie en het is mogelijk om begeleiding te krijgen bij het organiseren van een event in Paleis Soestdijk. Volgens Floris de Gelder, directeur van Paleis Soestdijk, moet de Parade ‘het entreegebied worden van het landgoed waar leren en creëren centraal komt te staan’.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.