Discover the finest spaces
Delen

Wintertuin Experience: nieuwe groene locatie in Baarn

Een zakelijk event organiseren in een honderd jaar oude botanische kas: dat kan vanaf april bij de Wintertuin Experience in Baarn. Maar het meest bijzondere is misschien wel de mogelijkheid om te vergaderen in één van de escape rooms die op dit moment in de kas worden gebouwd. Na de vergadering samen een escape room spelen, behoort natuurlijk tot de mogelijkheden.

De botanische kas werd in 1915 gebouwd in opdracht van de rijke ondernemer August Janssen. “Hij was erg geïnteresseerd in botanie en liet allerlei exotische planten naar Baarn komen”, vertelt Michiel van Eunen van de Wintertuin. “Nadat hij overleed, kwam de kas en de botanisch tuin eromheen in het bezit van de Botanische afdeling van de Universiteit van Utrecht die er tot 1987 allerlei onderzoeken deed. Vervolgens was het gebouw een tijdje een galerie en sinds 2017 zijn wij de nieuwe huurders.” Samen met Karen Sikkema is Michiel eigenaar van evenementenbureau Living Story, dat de afgelopen twaalf jaar allerlei soorten games en evenementen organiseerde voor o.a. bedrijven.

Wintertuin Experience

Op dit moment wordt er nog druk verbouwd in de monumentale kas. Michiel: “Het is een vrij complex pand. Het ligt middenin een woonwijk en is erg gehorig aangezien het enkel uit dun glas bestaat. Dat levert ook problemen op wat de verwarming betreft: in de winter is het er ijskoud en in de zomer bloedheet. Die problemen zijn we eigenlijk sinds 2017 aan het oplossen, langzaam maar zeker komen we er wel!” In april moeten twee escape rooms en de Theetuin klaar zijn. Iedereen kan van woensdag tot en met zondag tot zeven uur ‘s avonds in de Theetuin terecht voor een lunch, diner of borrel.

Wat zakelijke events betreft zijn er ook plannen genoeg: de Theetuin kan op maandagen en dinsdag exclusief gehuurd worden voor groepen tot zo’n honderd personen. Ook zijn er mogelijkheden in de ochtenden aangezien de Theetuin vanaf 11 uur open is voor het publiek. Michiel: “Voor de Theetuin ligt een groot terras en de botanische tuinen zijn er ook nog. Dat biedt ontzettend veel mogelijkheden voor diners, borrels, beurzen en presentaties. Alles is wat ons betreft bespreekbaar, wel met de voorwaarde dat het event om zeven uur ‘s avonds afgelopen moet zijn.”

Een andere originele optie is vergaderen in een van de twee escape rooms. “Voor één van de escape rooms bouwen we eigenlijk twee kassen in de bestaande kas. Wanneer je deze kamer gaat spelen, begin je in de onderste kas en ga je daarna al snel verder naar een andere ruimte. Vergaderen kan straks in de bovenste kas, waardoor je een klein kijkje in de escape room krijgt, zonder dat alles al wordt verklapt”, legt Michiel uit. Een vergadering kan daardoor prima gecombineerd worden met een escape room als teambuilding activiteit.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.